Top News
125 prikaza

Kome treba Josipovićeva naknadna pamet?!

Ivo Josipović
Davor Visnjic (PIXSELL)
Josipović se nada velikom uspjehu na parlamentarnim izborima

Unatoč "kapitalu" od preko milijun glasova koje je dobio na predsjedničkim izborima, Josipovićeva stranka koju osniva sredinom svibnja vrlo vjerojatno ne će uspjeti postići ni približno dobar rezultat kojem se bivši predsjednik nada. Naime, u kuloarima iz dobro upućenih krugova bliskih Josipoviću, može se čuti kako očekuju desetak mandata u budućem sazivu Sabora, a što bi bilo dovoljno da budu relevantan faktor.

Međutim, više je razloga za procjenu, odnosno za očekivanje da će Josipović – unatoč tome  što je riječ o političaru kojeg nikad ne treba podcijeniti - na parlamentarnim izborima proći puno lošije od očekivanog.

Prvo,  svijet voli pobjednike. A tako je i s Josipovićevim rejtingom. Dok je bio aktualni predsjednik, raznorazna istraživanja su ga svrstavala na prvo mjesto po popularnosti političara. Tome se ne treba previše čuditi jer se cijela petogodišnja Josipovićeva politika može svesti na to – ne radi ništa i ne zamjeraj se nikome. Očekivano, to nije bilo dovoljno da Josipović uspije dobiti drugi mandat. U međuvremenu, što zbog kampanje, što zbog razvoja događaja, Josipović je pokazao svoje drugo ili pravo lice i više nitko ne vjeruje da je on tek pristojni i fini profesor koji sklada i svira klavir.  Dovoljno da se sruši mit koji ga je dugo godina pratio i zbog kojeg je i figurirao kao svima prihvatljivi i umjereni političar.

Cijelu analizu pročitajte na Barometru Večernjeg lista - vecernji.hr.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.