Top News
1929 prikaza

Komentar Ivana Pandžića: Ne mogu biti različiti kriteriji za pokušaj davanja mita

1/2
PIXSELL
Lucić mora u zatvor zbog pokušaja mita novinara, Sabo je odležao zbog pokušaja mita vijećnice. Jedino je pokušaj HDZ-ovca da potkupi lokalnog političara odbačen

Nekadašnji HDZ-ov požeški velmoža Franjo Lucić ipak će morati na godinu dana u zatvor. Epilog je to višegodišnje trakavice i sudske bitke nakon što je ponudio mito novinaru Dragi Hedlu da ne piše o njegovim poslovima. Hedl ga je snimio i sve objavio. I Željko Sabo, tad SDP-ov gradonačelnik Vukovara, dosad je jedini osuđeni dužnosnik koji je svoju kaznu odradio. Snimila ga je HDZ-ova vijećnica Marija Budimir kako joj nudi pozicije i 50.000 kuna da ga podrži u vijeću.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Žarko Tušek Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je objavljeno da će Lucić ipak morati u zatvor, jedan zviždač se ipak pita je li on budala ili u Uskoku imaju različite kriterije? Radi se o Viktoru Šimuniću, gradonačelniku Oroslavja i županijskom vijećniku u Skupštini Krapinsko-zagorske županije. On je lani snimio i Uskoku predao snimak na kojemu mu član predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek nudi tajno, protuzakonito financiranje predizborne kampanje. Nudi mu i pozicije ako s HDZ-om sruše SDP-ova župana, pa je afera tako nazvana po Tušekovu pitanju: “Kaj bi ti štel biti?”. Uskok je odbacio prijavu tumačeći da Šimunić nije županijski vijećnik i da su ga samo jednom pokušali kupiti. Šimunić je na izborima postao županijski vijećnik i gradonačelnik, a snimku je dao 24sata pa novih ponuda nije ni bilo. Njegov slučaj se ne razlikuje od Lucića i Sabe. Ali je odbačen.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nikica 14:20 31.Srpanj 2022.

    A što drugo očekivati od idiota kakav je ovaj Ivan Pandžić ?