Top News
6716 prikaza

Krstičević nakon Kolindine kritike: Podnosim ostavku!

Damir Krstičević i Kolinda Grabar Kitarović
Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Ministar obrane se oglasio nakon što je predsjednica izjavila kako je vojsku trebalo poslati ranije na požarišta oko Splita

"Moje je mišljenje da je vojska na teren mogla izaći ranije. Iako nisu obučeni ni opremljeni kao vatrogasci za gašenje požara, čini mi se da je opseg požara bio takav da se trebala svaka ruka. Detaljnije ću moći reći tek poslijepodne, kad vidimo na terenu što se zbivalo", rekla je Kolinda Grabar Kitarović, a ta je izjava bila okidač da ministar obrane Damir Krstičević podnese ostavku!

Krstičević je Jutarnjem listu rekao kako podnosi neopozivu ostavku nakon kritike Kolinde Grabar Kitarović.

Ponuđena ostavka iznenadila je predsjednicu, koja je ubrzo reagirala.

"Jako sam iznenađena da je ministar Krstičević ponudio ostavku, ona je apsolutno neprihvatljiva. On je odličan ministar i jako dobro radi svoj posao te ne snosi odgovornost za to što se dogodilo. Vojska ne može sama izaći na teren već mora biti pozvana. I u ovoj situaciji odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procijenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku. Iako su znali da im je ona cijelo vrijeme na raspolaganju. Vojska je u konačnici odradila jako dobar posao", kaže predsjednica.

U nastavku svoje izjave oko požara, Kolinda Grabar Kitarović je rekla:

"Ovo je proces naučenih lekcija koje možemo i moramo pripremiti u okviru Strategija nacionalne sigurnosti, da naše službe djeluju u sinergiji i na taj se način nadopunjavaju", nastavila je Grabar Kitarović.

Ona je ovom izjavom dala šamar i Andreju Plenkoviću koji misli drukčije i smatra da je odrađen dobar posao u gašenju požara od Omiša do Splita.

Je li ovo naznaka sukoba na relaciji Pantovčak-Banski dvori vidjet ćemo kada se predsjednica vrati iz Salzburga i hoće li ostati pri svojoj izjavi, te hoće li Plenković reagirati na ovu, kako bi rekli Dalmatinci, žlepu.

Predsjednica će nakon povratka iz Austrije doći u Split, a i njoj, kao i Plenkoviću, mnogi zamjeraju kasni dolazak u Dalmaciju, nakon što je sve gotovo. Po tome su oboje jednaki - osjećaj za tajming im nije jača strana.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.