Top News
3251 prikaza

Građani stalno čupaju iz gov*** nesposobnu vlast

Požri u Dalmaciji
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Plenković je zakasnio sa svime s čim je mogao zakasniti u vezi požara u Dalmaciji i tragično je da toga uopće nije svjestan

"Sustav je jako dobro funkcionirao. Reagirali su svi koji su trebali", rekao je premijer Andrej Plenković kada se u utorak konačno pojavio u Splitu, gdje Splićani od ponedjeljka govore "Fala, ne triba, ostani na godišnjem!".

Plenković je zakasnio u Split, zakasnio je s reakcijom, zakasnio je sa svime što je kao premijer trebao napraviti, a i u svojoj izjavi pogriješio je u jednoj stvari - nisu reagirali svi koji su trebali. Nije reagirao on. Umjesto njega su reagirali oni koje je Plenković trebao zaštiti a to su građani.

Požari u Dalmaciji | Author: Dusko Jaramaz (PIXSELL) Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Građani ne bi smjeli svako malo čupati iz govana vladajuće, koji ne rade svoj posao, koji ne štite svoje građane koji su im dali povjerenje. Ne mogu u jednoj državi građani stalno biti ti koji rješavaju teške situacije, šalju sms poruke da bi se skupili novci, skupljaju novce preko društvenih mreža za bolesne za koje se država ne želi brinuti, gase požare jer je Plenkiju važnije pričati o izbornoj pobjedi, nose hranu i vodu vatrogascima dok Plenković priča da je situacija pod kontrolom... 

Pokušajte samo zamisliti situaciju da građani u ponedjeljak nisu bili tako solidarni, da se nisu sami organizirali i sami golim rukama počeli gasiti požar. Plenković u utorak ne bi imao gdje doći u Split i tragično je da premijer to ne shvaća. On se javlja kao general nakon bitke i daje šuplje izjave. Tako je među ostalim rekao "Ovo je postalo atraktivno jer je sam Split u pitanju...". Što to ima atraktivno u požaru koji prijeti ljudima i kućama?

Uvjeravao nas je na presici da je sve odlično odrađeno, da sustav funkcionira... Takve se izjave daju kada nemate pojma što vam se događa na terenu, jer da je pogledao samo jedno javljanje uživo Plenković bi vidio da se sve raspada i da je sustav profunkcionirao tek nakon što su se uključili građani. Do tada je situacija bila katastrofalna.

Hrvatska nema ni 4,5 milijuna stanovnika, otprilike nas imao koliko i ljudi na Mahnattanu bez turista, a naši vladajući ni to nisu u stanju voditi kako treba, nisu u stanju hendlati nijedan malo veći problem. Naši vladajući imaju više sreće nego pameti, jer imaju građane kojima nije teško pomoći kada stvari zapnu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.