Top News
18494 prikaza

Lucić nije jedini: hrvatski političari u seks skandalima

Franjo Lucić
www.net.hr
Problematični HDZ-ov zastupnik opet je tema, podsjećamo na ranije lažne seks skandale

Problematični HDZ-ov saborski zastupnik Franjo Lucić našao se u novom skandalu. Portal net.hr je prvi u petak objavio eksplicitne fotografije njega i nepoznate mlađe žene.

Franjo Lucić | Author: www.net.hr www.net.hr

Portal koji je ustupio fotografije 24sata.hr, navodi da se radi o seks skandalu Lucića (59) i nepoznate žene. Požeški zastupnik slovi za alfu i omegu županije u kojoj je HDZ godinama na vlasti, ali mu je moć počela blijediti upravo zbog brojnih skandala. Lucić je inače u braku, ima četvero djece, vjernik je i rado ističe svoje katoličanstvo. Ranije je već prijavljen da je novinara Dragu Hedla pokušao podmititi. Prema informacijama kojima raspolaže Net.hr, fotografije u luksuznom hotelu snimljene su u studenome 2017. godine.

Franjo Lucić | Author: www.net.hr www.net.hr

Hrvatska politika posljednjih godina pamti još neke seksualne skandale. Neke razlike, doduše, ipak postoje. Sredinom 2013. usred jednog takvog našao se tadašnji SDP-ov saborski zastupnik i tajnik stranke Igor Dragovan. Njemu su jednog dana stale stizati prijetnje SMS-ovim, a kad je Dragovan prijetnje prijavio policiji, ispalo je da je bila riječ o tome da je izvjesni član tadašnjeg NO HRT-a s lažne e-mail adrese, tako smišljene da podsjeća na Dragovana, slao kompritirajuće fotografije izvjesne zaposlenice HRT-a njenom suprugu. S te e-mail adrese slao je iste fotografije na još nekoliko desetaka drugih adresa i na kraju – završio je na sudu.

Prije šest godina na tapetu se našao i Zlatko Ževrnja, već tada istaknuti HDZ-ovac i kao gradonačelnik Dugopolja i kao osoba koja je trebala imati mjesto u Karamarkovoj vladi u sjeni. U vrijeme kad je u Splitu pukla seks-afera vezana uz manekenke i misice iz izvjesne modne agencije, pukla je i vijest da je pronađen popis klijenata, redom poslovnih ljudi i političara, koji su navodno bili klijenti djevojkama koje su se prostituirale.

HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić Saborski zastupnik Top News Hedl: Evo kako me HDZ-ovac Lucić pokušao podmititi

No, ispalo je da je Ževrnja bez veze stradao. Na kraju je Ivica Jurišić proglašen krivim za podvođenje i osuđen na 728 sati dobrotvornog rada. Dvojica biznismena koji su se spominjali kao korisnici usluga prostitutki, a bilo je tu i maloljetnica, nagodili su se. Ževrnja je tijekom suđenja već bio župan, a iako se njegovo ime spominjali u izvornoj optužnici, to je na kraju otpalo.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.