Top News
666 prikaza

Lud zbunjenog, a gdje ima cjepiva, ima i dima...

Press Association/PIXSELL
Možda je, eto zadnje u nizu, lijepo čuti da ako se cijepite AstraZenecom ne morate onda više nositi masku, ali istovremeno morate u karantenu ako ste bili u kontaktu sa zaraženim

Povuci, potegni, trebala bi do kraja tjedna, tako nam je Markov trg barem najavio, proraditi aplikacija preko koje će se svi pošteni, neprekoredni građani moći prijaviti za čekanje u redu za cijepljenje. Zašto za taj red baš ništa ne može biti u redu? Epidemija nam, kao i pandemija, traje godinu dana, cjepivo je počelo pristizati krajem prošle godine, zašto već tad, pa i prije, nismo imali aplikaciju i telefonske linije preko kojih će se građani prijavljivati, a država onda, barem okvirno, znati i koliko zainteresiranih za cjepivo ima? Što ako nam, hipotetski, sad dođu stotine tisuća doza, a ne bude na kraju i toliko zainteresiranih? Osim toga, znalo bi se tko se kad prijavio i razvrstao po prioritetima.

COVID KOLUMNA Top News Tko žuri, vrat lomi. Par riječi o ruskom cjepivu u Hrvatskoj
U ovo digitalno doba nije trebalo biti teško okvirno se barem informirati koliko je građana doista spremno za cijepljenje, da se novac slučajno ne baca na previše doza, a istovremeno se njime, primjerice, serološkim testovima moglo ispitati koliko je nas s koronom već šetalo ili, nažalost, ležalo. Od početka su poruke koje nam država u koroni šalje nejasne, zbunjujuće, ponekad izluđujuće. Možda je, eto zadnje u nizu, lijepo čuti da ako se cijepite AstraZenecom ne morate onda više nositi masku, ali istovremeno morate u karantenu ako ste bili u kontaktu sa zaraženim. Istodobno, u tu samoizolaciju ne mora onaj koji je unatrag tri mjeseca koronu prebolio. Jako zbunjujuće. No bitno je da se ringišpil zavrtio oko riječkog kafića u kojem HDZ-ovci nisu dobrodošli. Imamo vlast koja se najbolje od svega zna ljutiti, štoviše bjesniti i duriti, poput razmaženog djeteta lupati rukama i nogama o pod, umjesto da obriše proliveno mlijeko i krene pametnije.
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:12 08.Ožujak 2021.

    to se neće smiriti nikada