Top News
80665 prikaza

Luksuz Đakića mlađeg: Bijesni auti, hotel, apartmani

Ivan Đakić
Facebook
Zapeo je za oko prijetnjama novinarima, Srbima i svjedocima u procesu zbog ovih prvih prijetnji

Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje na Facebooku, javlja RTL. 

Podsjetimo, mlađi Đakić pravoslavni je Božić sugrađanima čestitao - slikom ustaše koji drži glavu zaklanog četnika.  Kako nam poruka ne bi promaknula potpisao ju je s „Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic”. Hrabri Đakić je objavu u međuvremenu uklonio, no Forum mladih SDP-a screenshot su objavili na svom Twitteru uz tvrdnju kako je to "bez sumnje, govor mržnje".

Đakić junior otprije je poznat po prijetnjama, a prije samo nekoliko mjeseci prijetio je novinaru Ivanu Žadi. "Mlađi sin Josipa Đakića pred desetak svjedoka zaprijetio je da će me ubiti. Rekao je: 'Onog Žadu ću zatući, ali ne moram ja prljati ruke. Platit ću, znam već i koga u Zagrebu da to napravi umjesto mene.' Rekao je to pred više ljudi u kafiću koji su mi to ispričali. Nije prvi put da mi prijete, ali prvi put imam svjedoke koji su me odmah nazvali i sve mi prepričali. Nije ugodno", rekao je Žada za portal Virovitica.net.

Jedna od svjedokinja bila je i Iva Anzulović obavijestila Žadu i sama pokušala prijaviti događaj kao najavu počinjenja kaznenog djela. Njenu su prijavu odbili primiti u virovitičkoj policiji i u nadležnom Državnom odvjetništvu. Upućena je, naime, kako je u situaciji svjedoka javnih prijetnji nanošenja teških tjelesnih ozljeda, "ona samo svjedok a oštećeni je u tom predmetu Ivan Žada i on treba podnijeti prijavu dok će se nju eventualno zvati da iznese iskaz."

Ivan Đakić | Author: Facebook Facebook

"Nemalo sam ostala iznenađena jer sam zvala i policiju u Zagrebu, kao i odvjetnicu Vesnu Alaburić kako bih provjerila jesu li zakoni koje ja znam, u svim izmjenama i dopunama, isti svugdje u zemlji ili u Virovitici postoje neki drugi. Naravno da su iz Zagreba potvrdili kako sam ispravno postupila te svatko može podnijeti prijavu i policiji i odvjetništvu što, po zakonu, i moram učiniti jer je kazneno djelo znati za najavu počinjenja kaznenog djela, a ne prijaviti ga.", objasnila je Anzulović za portal Virovitica.net

"Zanimljivo mi je postupanje ovdašnjih državnih službi. Po njima je, dakle, sreća što znam kontakte Ivana Žade pa sam mu mogla prenijeti najavu fizičkog napada ali što ako netko želi tući nekog drugog mog kolegu kojem ne znam broj mobitela a policija odbija uzeti prijavu? Naravno da sam tog službenika policije prijavila MUP-u po broju značke i inzistirati ću na sankcijama.", najavila je.

Nekoliko dana nakon toga, Đakić je preko svog Facebooka nastavio obračun sa Žadom. Između ostaloga je napisao: "Ja sam za svoga oca spreman i u zatvoru završiti DOŽIVOTNO ako treba, a ti si dobro razmisli!". Tek nakon toga je Žada podnio kaznenu prijavu DORH-u, a oni su pristali pokrenuti istragu. HND je objavio da je tijekom istrage Đakić prijetio svjedokinji, što je ona prijavila policiji. 

Ivan Đakić | Author: Facebook Facebook

Ivan Đakić inače je vlasnik hotela u Pitomači. Iza hotela stoji firma Đakić Thim d.o.o., a u službenim podacima, ali i na stranici hotela, kao vlasnik naveden je upravo Ivan Đakić. Uz mlađeg sina Josipa Đakića firmu zastupa i stariji sin Tomislav Đakić, koji je član Uprave. Tvrtka je lani prijavila prihod u visini od 449,2 tisuće kuna. Prema podacima s poslovnih servisa, prijavili su sedam zaposlenih, a prosječna plaća u neto iznosu bila je 1,8 tisuća kuna. Godinu su završili u gubitku od 89 tisuća kuna.

Obitelj Đakić bavi se turizmom, čini se, i na otoku Šolti, a sam Ivan Đakić podijelio je na svom profilu link na internetsku stranicu Apartmana Đakić putem koje se može rezervirati smještaj u njihovim apartmanima.

Na svom Facebooku se mlađi Đakić pohvalio i bijesnim pilama, Mercedesom i Audijem, ali nije jasno tko je vlasnik kojeg automobila.

Bit će posebno zanimljivo promatrati istragu protiv Đakića i moguće sankcije, posebno u okviru ovih njegovih prijetnji da je spreman i doživotno u zatvor. Sjetit ćemo se Ljube Ćesića Rojsa koji je slično govorio i tvrdio da bi radije u zatvor nego gulio krumpire pa je završio u staračkom domu gdje je bojao jaja uz Uskrs.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sascha 13:28 11.Siječanj 2019.

    To je marketing....sad ce mu navaliti ustase i hotel i apartmane...

  • Milan.banijac 12:13 10.Siječanj 2019.

    ĐAKIĆU STAR I MLADI, OD KUDA VAM TOLIKA IMOVINA. TO TREBA USKOK I SUDSTVO ISTRAŽITI. OD PALAĆE U SABORU SIGURNO NIJE, JER JE TU I OBITELJ KOJU TREBA HRANITI.

  • Avatar Apeturassa
    Apeturassa 00:55 10.Siječanj 2019.

    Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.3xDate.top