Top News
17470 prikaza

Mađerići imovinsku karticu ispunjavaju 'dva dana': Kuće, stanovi, 450.000 eura 'keša'...

1/2
Slavko Midžor/PIXSELL
Suprug državne tajnice radi u odvjetničkom društvu za plaću od 1100 eura neto, ali tu su članstva u nadzornim odborima i komisijama koja mu donose oko 52.000 eura pa kad se sve zbroji zarađuje ko Plenković

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić i suprug jedan su od najbogatijih parova ne samo u HDZ-u, već u cijeloj Hrvatskoj. Njihova imovinska kartica slobodno možemo reći, ruši rekorde. 

Krenimo redom, Mađerić je HDZ-ovka koja se nekoliko puta našla pod povećalom javnosti, što zbog svojih izjava, što zbog svojih poteza. U eri Ive Sanadera kreće stranački uspon ove HDZ-ovke, jer je upravo tada bila i predsjednica Mladeži HDZ-a, a političku karijeru je započela kao zastupnica u zagrebačkoj gradskoj skupštini. Zanimljiva je i činjenica da dok je Mađerić bila šefica stranačke mladeži, njen suprug Luka Mađerić, također HDZ-ovac, bio je u Sanaderovoj vladi predstojnik Ureda za ljudska prava i svojedobno potpredsjednik Mladeži HDZ-a u Zagrebu.

Sestra 'ulaz' kod Karamarka

Obnašala je niz funkcija, koji su polako ali sigurno pomagali poboljšanju financijske stabilnosti njezine obitelji. Tako je bila članica nadzornog odbora Gradske plinare i Vodoprivrede, a bila je i HDZ-ova tajnica za iseljeništvo. Svojevremeno je osnovala i tvrtku za izgradnju objekta niskogradnje A.G.M. Kosec. Stranačke turbulencije nisu smetale Mađerić, pa je tako preživjela i dolazak Tomislava Karamarka na čelo stranke.

SABOR HDZ-a Top News Dujić i Sopta ko rodbina koju zoveš na pir, a moliš boga da ne dođu. Naravno da su došli

Upućeni nam kažu kako sam Karamarko nije bio sklon kadrovima koji su nastajali tijekom mandata Sanadera i Jadranka Kosor na čelu stranke, ali Mađerić je možda pomogla činjenica da joj je sestra Ana Kosec bila Karamarkova tajnica. 

 | Author:

Ova HDZ-ovka imala je nekoliko gafova, ostala je tako zapamćena po tome što se kao gradska zastupnica HDZ-a protivila tome da frontman EKV-a i rođeni Zagrepčanin Milan Mladenović dobije ulicu u Novom Zagrebu. Kada je zbog svega toga ismijana, pitala se zašto ulicu nisu dobili Toše Proeski ili Tomislav Ivčić koji su valjda bliži njenom muzičkom ukusu. Bila je i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba, ali neslavno, dobila je svega 5,41 posto glasova u prvom krugu.

Nakon toga ulazi u Sabor, te za vrijeme Tihomira Oreškovića obnaša dužnost predsjednice saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Zadnja velika blamaža ove Mađerić dogodila se dok joj je šefica bila Nada Murganić. Tada se proslavila bijegom od kamera u neslavnoj humanitarnoj akciji u katoličkom vrtiću. Da je riječ o moćnoj HDZ-ovki govori činjenica da je preživjela dug period od Ive Sanader, pa sve do Andreja Plenkovića te je sada državna tajnica u Piletićevom ministarstvu. 

ZOVU GA KRALJ ŽIRA Top News Dujićeve Šume platile su 2,6 milijuna € za žireve čovjeku kojeg država tuži da je varao

Kako je u resoru rada, mirovinskog sustava i socijalne politike totalno je logično da ima hrpu imovine. Tako je samo 2024. godine prijavila stan u Zagrebu koji je vrijedan 600.000 eura, a koji je u vlasništvu njezinog muža, on je u ovoj godini prijavio i duge nekretnine na Pašmanu koje su ukupno vrijedne 20.000 eura, a do kojih je došao darovnim ugovorom. Samo ove godine, također od darovnog ugovora državna tajnica uspjela je uštedjeti 50.000 eura. 

Nadzorni odbori i komisije - 52.000 eura na godinu! Tri stana, dvije kuće

No, vratimo s na početak kao državna tajnica, prema podacima iz poslidnje imovinske kartice Mađerić zarađuje nešto više od 3.900 eura neto, a muž joj je zaposlen u Odvjetničkom društvu i tamo mjesečno zaradi 1100 eura, uz to suprug ove državne tajnice u raznim je saborskim odborima, ispitnim komisijama i slično pa na godišnjoj razini od tih 'drugih djelatnosti' zaradi i 52.000 eura. Državna tajnica na sebi ima i kredit u Zagrebačkoj banci, za kojeg mjesečno izdvaja nešto više od 160 eura. 

 | Author:

Što se tiče nekretnina, suprug državne tajnica vlasnik je ili suvlasnik tri stana i garaže u Zagrebu, koji su prema procjenama ukupno vrijedni oko 373.300 eura. Bračni par Mađerić ima i dvije kuće, jednu u Zagrebu, drugu na Pašmanu, njihova zajednička vrijednost je 232.722 eura. Suprug je i vlasnik stana u centru Zagreba, čija je vrijednost, navedeno je u imovinskoj kartici, 46.452 eura. Što se tiče ostalih nekretnina, državna tajnica sa svojim suprugom vlasnica je ili suvlasnica različitih vinograda, šuma, livada, oranica i drugih nekretnina na Pašmanu čija je vrijednost nešto više od 49.800 eura. 

FAMILIJA IZ IĆEVA Top News Dujići, jedna od 200 obitelji kako ih je zamislio Tuđman i najguglanija riječ 'Nakaze'

Što se tiče voznog parka automobil je na suprugu, on vozi Jaguara iz 2019. godine koji je vrijedan 46.452 eura. Kako je objašnjeno kupio ga je od zarade od imovine imovinskih prava, kapitala, te zaduženjem kod banke. Zajedno su vlasnici ukupno 90 dionica u Hrvatskom telekomu, a vrijednost jedne je 18,45 eura, dakle dionice im, prema dostupnim podacima vrijede ukupno 1.660 eura. Suprug Luka ima i dva udjela u fondu ali i poslovni udio u odvjetničkom društvu. Ako ste mislili da je to sve, prevarili ste se. Tu je još i ušteđevina, dakle osim što j sama državna tajnica uštedjela, kako smo gore naveli, 50.000 eura. Uštedio je i njezin suprug i to ukupno 388.753 eura. Uštedjela su i djeca - ukupno 14.452 eura. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar HowYesNo
    HowYesNo 10:35 21.Listopad 2024.

    Štedljiva obitelj, mogu biti primjer svima vama. Da svi tako štede ne bi bilo gladnih u lijepoj našoj!