Top News
391 prikaza

Maja Đerek: Najbitnije mi je da se otkriju odgovorni za gubitak državnog novca

1/2
Marin Tironi/PIXSELL
U prosincu 2020. podnijela sam prijavu koja još stoji u Uskoku. Povratnu informaciju još ne znamo. Ne znamo tko je odgovoran za slučaj

Predsjednica udruge Razvoj i zviždačica Maju Đerek za N1 komentirala je nepravomoćnu presudu prema kojoj je Državne nekretnine moraju vratiti na posao na mjesto direktorice za poslovne prostore. Đerek ih je, nakon što je prijavila koruptivne radnje i nezakonitosti u toj državnoj tvrtki, tužila za nezakoniti otkaz.

Kad se vraćate na posao u Državne nekretnine?

Suprotna strana ima pravo na žalbu u roku od 15 dana. Pretpostavljam da će to iskoristiti. Tad, nakon pravomoćnosti presude, trebala bih se vratiti na posao u Državne nekretnine jer je takva presuda. Jedva čekam povratak, a najviše čekam da prođemo po tim prijavama nepravilnosti koje još stoje u ladicama Državnih nekretnina.

 | Author: Marin Tironi/PIXSELL Marin Tironi/PIXSELL

Na koje ste nepravilnosti prijavljivali?

U prvo vrijeme na nepravilnosti tadašnje direktorice Renate Sabo, koje su se odnosile na nenaplatu potraživanja od nekih velikih igrača i činjenice da se nisu izdavali računi za neke poslovne prostore na kojima je država gubila velike novce. S tim sam počela, kasnije se utvrdilo da je ministar Banožić sam sebi dodijelio stan, da je stan Frke Petešića obnovljen preko reda... Upozoravala sam na predmete Brkić, Event Masters, bilo je dosta prijava.

Na koje ste sve adrese prijavljivali nepravilnosti?

Počela sam s prijavama unutar firme. Proslijedila sam ih nadzornom odboru, a oni su prijavu proslijedili direktorici Sabo. Nisu napravili ništa. Obraćala sam se tadašnjem ministru Horvatu, ni on nije reagirao, pučkoj pravobraniteljici... U prosincu 2020. podnijela sam prijavu koja još stoji u Uskoku. Povratnu informaciju još ne znamo. Ne znamo tko je odgovoran za slučaj. Najbitnije mi je da se otkriju odgovorni za gubitak golemog državnog novca.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.