Top News
440 prikaza

Marijana Puljak: "Ne želim da moja djeca napuste Hrvatsku"

Marijana Puljak
Ivo Cagalj (PIXSELL)
U kratkom roku stranka Pametno postala je osvježenje izborne utrke

Očekujemo da ćemo ući u Sabor, ali nećemo licitirati s brojem mandata. Ono što je sigurno, jest da nećemo podržati one koji su nas tijekom 25-godišnje vladavine doveli do ovoga i to je razlog zbog kojeg smo odustali od koaliranja s Mostom, koji najavljuje da će iz Sabora davati podršku onima koji provode njihove reforme, rekla nam je splitska vijećnica Marijana Puljak, koja se nakon svega nekoliko godina bavljenja politikom odlučila izaći na nacionalne izbore.

Osnovala je stranku Pametno, čije će se liste pojaviti u tri izborne jedinice, prvoj, sedmoj i desetoj. U ovoj posljednjoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća i Split, Puljak je na prvom mjestu. 

Na sedmom mjestu iste liste je njezin suprug Ivica.

"Nikako nas ne može dovoditi u korelaciju sa Željkom Kerumom koji je na liste stavio niz rođaka. Upravo nas je način na koji je Kerum vodio grad i ponukao da se počnemo baviti politikom. Suprug i ja želimo ispred svoje djece biti čista lica. Kad nas jednog dana pitaju gdje smo bili dok je Hrvatska propadala, želimo im čiste savjesti reći da smo je općekorisnim radom, a ne radom za osobnu korist, pokušavali spasiti. Ne želimo ni da naša djeca napuste Hrvatsku", govori nam Puljak, majka troje djece. 

Ona je po zanimanju IT menadžerica, dok je suprug Ivica fizičar, godinama angažiran na najvećem projektu istraživačkog centra CERN u Švicarskoj - potrazi za Božjom česticom. Supružnike je u utrci na saborske mandate podržao čitav niz znanstvenika.

"Razmišljamo dugoročno. Pripremili smo program u suradnji s 40 stručnjaka, s jasnim reformama", uvjerava splitska vijećnica, koja je u politiku ušla prije dvije godine. 

Tada je na lokalnim izborima osvojila četiri mjesta u splitskom Gradskom vijeću. Tijekom posljednjih godinu i pol dana mnogo se govorilo o njezinoj suradnji s Božom Petrovim i Ivanom Kovačićem za nadolazeće parlamentarne izbore.

"Odustali smo od toga, jer smo nakon razgovora s njima uvidjeli da razmišljamo na različite načine. Nas zanima ozbiljan program i dugoročan plan", rekla je.

Na tri liste stranke Pametno našli su se Maja Vehovec s Ekonomskog instituta u Zagrebu, Nina Antičić s Brodarskog instituta, robotičar Stevica Kuharski, fizioterapeutkinja Kristina Vidan, Željko Domazet sa splitskog Fakulteta strojarstva i brodogradnje... 

Pametno je na listama ispunio žensku kvotu, te na dvije liste imaju po šest, a na trećoj čak osam kandidatkinja za Sabor.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.