Top News
1492 prikaza

Milinović i pobunjenici okupirali HDZ dok im nisu udovoljili

Darko Milinović i HDZ-ovci iz Like u pohodu na Trg žrtava fašizma u Zagrebu, 29. 08. 2018.
1/3
Filip Kos/PIXSELL
Ličke HDZ-ovce su u stranci odbili primiti, da bi oni sat i pol odbijali otići iz stranačke centale u Zagrebu

Oko 21.30 šef ličkog HDZ-a Darko Milinović slavodobitno je pred novinarima ispred centrale HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu izjavio da su postigli dogovor, da će izbori u HDZ-u za Liku biti održani 9. rujna. Do toga su došli na način koji je i u Hrvatskoj nezabilježen; 200 Milinovićevih stranačkih kolega iz Like satima prvo su satima u HDZ-a čekali sastanak s predstavnikom vodstva stranke, Karlom Resslerom.

Darko Milinović Oštri potezi Top News Zbogom Dado: Plenki raspušta lički HDZ

Sastanak je, ispostavilo se potom, propao, da bi oni potom naprosto odbili otići se dok im ne ispune zahtjeve, što su dobili još sat i pol poslije. Uoči sastanka pred zgradu HDZ-a Milinović i društvo su došli u četiri autobusa. Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković jutros je izjavio kako neće biti sastanka s predstavnicima ličko-senjskog HDZ-a.

Članovi su, predvođeni Milinovićem, pred zgradu stigli pjevajući "Vilu Velebita", "Zovi, samo zovi" i uz skandiranje: "Franjo, Franjo!" Milinović je potom novinarima rekao da su došli nakon što su pet dana tražili da ih primi Andrej Plenković kao predsjednik stranke i politički tajnik Lovro Kuščević, odnosno glavni tajnik Gordan Jandroković. Još je rekao i:

"Dolazimo na sastanak u Središnjicu HDZ-a da nam se objasne neke stvari. Nije nikakva pobuna", iako je sve djelovalo u najmanju ruku kao da lički HDZ na rubu pobune još i prije odbijanja odlaska iz centrale.

Darko Milinović i HDZ-ovci iz Like u pohodu na Trg žrtava fašizma u Zagrebu, 29. 08. 2018. | Author: Filip Kos/PIXSELL Filip Kos/PIXSELL

Milinović je tada rekao i to da Andrej Plenković ima njihovu podršku iako ih danas neće primiti na sastanak. Prozvao je glavnog tajnika stranke Gordana Jandrokovića, kojeg optužuje da podržava njegovog protukandidata Marija Kustića.

Malo prije 20 sati Karlo Ressler je izišao i rekao da "nažalost, nisu postojali uvjeti da se održi sastanak".

"Očito je da nije postojala volja gospodina Milinovića da argumentirano i konstruirano o tome razgovaramo. Sama činjenica da se s autobusima dolazi pred središnjicu HDZ-a predstavlja očit pokušaj pritiska na Središnje izborno povjerenstvo kao neovisno tijelo HDZ-a. Uvjeren sam da ćemo uspjeti u organizaciji i provedbi regularnih izbora u Ličko-senjskoj županiji", rekao je Ressler.

Na kraju je događanje naroda Milinovićevih HDZ-ovaca iz Like dovelo do toga da su ipak dobili po što su došli.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.