Top News
131 prikaza

Most hoće zajedničku vladu sa SDP-om i HDZ-om

Božo Petrov i Drago Prgomet
Robert Anić (PIXSELL)
Sve ostalo, kaže Petrov, bila bi prevara birača Mosta za koji su glasali i oni koji naginju ulijevo i udesno

Most je u srijedu dvjema velikim koalicijama predložio osnivanje jedinstvene vlade sastavljene od Domoljubne koalicije, koalicije Hrvatska raste te Mosta smatrajući da je Hrvastkoj u ovom trenutku potrebno jedinstvo, izvijestio je čelnik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare nakon prvih razgovora s SDP-om i HDZ-om.

"Mi smo u Mostu na jednostavan način uspjeli prevladati svjetonazorske razlike i podjele jer znamo da je u ovom trenu prioritet gospodarska situacija. Na takav smo način smo pristupili i SDP-u i  HDZ-u", rekao je Petrov.

Očekuje od jednih i drugih da taj dio razumiju i prihvate te da se pokuša napraviti jedinstvena vlada sastavljena od koalicija predvođenih HDZ-om i SDP-om i  i Mosta.

Sve ostalo, kaže Petrov, bila bi prevara birača Mosta za koji su glasali i oni koji naginju ulijevo i udesno, ali su svoj glas Mostu dali jer podržavaju ideju da Hrvatska može ići naprijed i da je potrebno jedinstvo.

Petrov drži da Most može biti moderator tog jedinstva i da HDZ i SDP nakon 25 godina, uz jasna pravila igre, mogu zaustaviti animozitete i teške riječi.

"To je naš stav i od toga nećemo odustati", rekao je Petrov dodavši da će se o tome tko bi bio mandatar te vlade odlučivati nakon prve i druge faze pregovora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.