Top News
278 prikaza

Mucao je, smrznuo se, zurio u prazno. NYT: Predsjedniče, dosta je bilo. Odustanite...

1/2
Reuters
Znam da nisam mladić, da naglasim ono očito. Ne hodam lagano kao nekoć, ne govorim glatko kao nekoć, ne debatiram dobro kao ranije, rekao je Biden, ali ne misli se povući iz utrke. No pritisci su sve veći

Uredništvo New York Timesa pozvalo je u petak predsjednika Joea Bidena da se povuče iz utrke za Bijelu kuću nakon njegove katastrofalne debate protiv Donalda Trumpa.

U uvodnom članku objavljenom u petak navečer pod naslovom „Da bi služio zemlji, predsjednik Biden mora napustiti utrku“ za Bijelu kuću, New York Times opisao je Joea Bidena kao „sjenu vođe“, nakon što je 81-godišnji predsjednik „pao na vlastitom ispitu“.

Neprepoznatljiv, Joe Biden gutao je riječi, nije dovršavao pojedine rečenice i gledao je u prazno tijekom televizijskog dvoboja u četvrtak protiv svog republikanskog prethodnika i protukandidata na izborima u studenom.

„Biden je bio predsjednik vrijedan divljenja. Pod njegovim vodstvom, država je napredovala i počela se suočavati s nizom dugoročnih izazova, a rane koje je otvorio Trump počele su zacjeljivati. Ali najveća usluga koju bi Biden danas mogao pružiti javnosti bila bi objava da se neće kandidirati za reizbor“, napisao je New York Times.

Uredništvo New York Timesa čine ugledni urednici i treba odražavati vrijednosti medija.

MUČENJE U DEBATI Top News Evo što je u debati rečeno o pobačaju i Rusiji. I hoće li Bidena morati zamijeniti?!

Članovi Demokratske stranke također su doveli u pitanje Bidenovu sposobnost da preuzme novi mandat, što je izazvalo buru unutar stranke, ali je Joe Biden u petak rekao da može „obaviti posao“, dobivši podršku dvojice svojih prethodnika Baracka Obame i Billa Clintona.

Biden: Znam da nisam više mlad...

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak da namjerava poraziti republikanskog konkurenta Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u studenom, ne pokazavši da razmišlja o povlačenju iz utrke nakon slabog nastupa u debati koja je zabrinula demokrate.

"Znam da nisam mladić, da naglasim ono očito", rekao je Biden na skupu dan nakon debate s republikanskim rivalom, uvelike percipirane kao poraz 81-godišnjeg predsjednika.

"Ne hodam lagano kao nekoć, ne govorim glatko kao nekoć, ne debatiram dobro kao ranije", rekao je dok je gomila skandirala "još četiri godine."

"Ne bih se ponovno kandidirao da svim srcem i dušom ne vjerujem da mogu raditi ovaj posao. Ulozi su previsoki", rekao je Biden.

Bidenova verbalna spoticanja i povremeni nejasni odgovori zabrinuli su glasače je li predsjednik u stanju za služenje još jednog četverogodišnjeg mandata, zbog čega su se neki njegovi kolege demokrati zapitali mogu li ga zamijeniti drugim kandidatom do izbora 5. studenog.

 | Author: Adam Schultz/Biden for President Adam Schultz/Biden for President

S druge strane, Trump (78) je tijekom debate iznio niz lažnih navoda i izbjegavao pitanja, potaknuvši upite o vlastitoj podobnosti, no fokus poslije debate uvelike je bio na Bidenu, posebice među demokratima.

Hakeem Jeffries, čelni čovjek demokrata u Zastupničkom domu izbjegao je izravno odgovoriti na pitanje ima li i dalje vjere u Bidenovu kandidaturu.

NA KAMALIN NAČIN Top News Feljton: odrastanje i nesretne ljubavi Kamale Harris

"Podržavam kandidaturu. Podržavam demokratsku većinu u Senatu. Učinit ćemo sve moguće da vratimo Zastupnički dom u studenom. Hvala svima", rekao je novinarima.

Drugi demokrati također nisu izravno odgovarali na pitanje treba li Biden ostati u utrci. "To je predsjednikova odluka", rekao je demokratski senator Jack Reed lokalnoj TV postaji Rhode Islanda.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.