Top News
7187 prikaza

Muljaža se isplati dok ima onih koji će je platiti

1/3
PIXSELL
KOMENTAR IVANA PANDŽIĆA Osim kreativaca koji će lažirati vrećice za otpad i COVID potvrde, odgovornost snose i oni koji su ih spremni platiti, a ne prijaviti. I tako se vrtimo u krug

Znaš kakvi su zakoni, čim se napišu, unutra postave rupu. Samo je treba naći. Kaže to lokalni moćnik u seriji “Metropolitanci”. I nije daleko od istine. Ali Hrvati pokazuju kriminalnu kreativnost i kad nema rupa u zakonu. Ako se što može krivotvoriti, izbjeći, prevariti, uvijek će se naći oni koji će vidjeti priliku za zaradu. Ali ni oni ne bi funkcionirali da u društvu nema dovoljno onih koji su spremni to platiti svjesno kršeći zakon. I tako se vrtimo u krug. Jer među onima koji će kupiti lažnjake umjesto sve prijaviti sigurno će već na sljedećoj prilici izletjeti neki “kreativac” koji će se pitati zašto on ne bi zarađivao.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Davor Puklavec/PIXSELL

Pokazuju to i posljednja dva primjera. Uskok i policija su uhitili niz osoba koje su krivotvorile COVID potvrde. Može se prigovoriti da je akcija zakašnjela s obzirom na to da se više nigdje ne traže, ali je ipak važnije da je banda pala. U Zagrebu pak počinje novi sustav naplate otpada, koji se temelji na kupovini posebnih vrećica, kroz koji se naplaćuje i odvoz otpada. I već su se pojavile na crnom tržištu vrećice u pola cijene. Ako se krivotvoritelji ne uhvate, cijeli sustav zbrinjavanja otpada u Zagrebu će se raspasti. Kad se spoji politička nonšalancija prema muljažama odozgo i tolerancija građana odozdo, nema šanse za poštenije društvo.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mirela1975 13:31 03.Listopad 2022.

    Radim u prostoru koji je vlasnik Zagrebački Holding u Zagrebu i još uvijek dana 03.10.2022 u košu za smeće je crna vrečica kao i u svakom od stotinjak ureda ...NE RAZUMIJEM za koga vrijede pravila da mješani odpad ide u ... prikaži još!e u ZG vrećice kada se sami ne drže toga ....E moj Tomaševiću ,nisi dorastao uvest reda u svojoj kući a ne u gradu...

  • BESTpartizan 08:44 03.Listopad 2022.

    Muljanje hdz