Top News
875 prikaza

Ne ograničiti ulazak. Migrante će uskoro zatvarati i deportirati

1/2
Goran Kovačić/PIXSELL
Koliko je neugodnosti s nasilnicima, kakvu su u Italiji doživjeli hrvatski srednjoškolci, potrebno da bi turisti počeli odlaziti u sigurnije države?

Skupina migranata je u Italiji okružila ekskurziju iz Hrvatske i pohotno promatrala djevojke. Migranata je bilo dovoljno, a bili su i više nego dovoljno fizički snažni da srednjoškolcima ograniče kretanje, ne daju im proći ni u kojem smjeru. Dečki su se počeli naguravati s nasilnicima i, bilo je vrlo napeto, svakog je trena mogla početi tučnjava. Uplašena profesorica počela je vikati na nasilnike. Galamu su čuli karabinjeri i razdvojili nasilnike od srednjoškolaca. Kako se nasilnici nisu razišli, karabinjeri su ih neko vrijeme pratili, štitili hrvatske srednjoškolce u šetnji do ustanove koju su išli posjetiti. Nasilnici su se na kraju ipak povukli, cijela je grupa odahnula.

U američkoj je praksi sve super funkcioniralo. Ispostavilo se da davanje zelene karte prvenstveno visokoobrazovanima nije najbolje rješenje. Previše im je dobro. Startaju s predobre pozicije. Ne grizu. Onda su Ameri zelenu kartu počeli davati na lutriji. E, ti koji se jedva dočepaju Amerike i te kako grizu. Od tih koji su iskusili kopanje kanala ili čiji su roditelji počeli ispod nule, možeš očekivati da smisle izmjeničnu struju ili stvore Apple. Ili cjepivo.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL Matija Habljak/PIXSELL

No jedno je ako ljudi rade i poštuju zakone, pa netko nikad ne skoči u višu ligu, a netko stvori Apple, sasvim drugo ako maltretiraju druge ili su nasilni jer se, recimo, ne mogu kontrolirati ako je žena izazovno odjevena. OK, malo karikiram, ali nije ni najmanje neočekivano da Švedska zatvara vrata strancima. To jest, ne samo da nije neočekivano, nego je za očekivati da će zemlje kojima proračun ovisi o sigurnosti kretanja gradom početi te strance - zatvarati ili deportirati u zemlje podrijetla.

Naime, koliko je neugodnosti kakvu su doživjeli hrvatski srednjoškolci potrebno da bi turisti počeli odlaziti u sigurnije države? Ili u sigurne gradove u nesigurnim državama? To što je završilo kao neugodna situacija lako se moglo izroditi u ozbiljno nasilje i ozljede, a uz samo malo peha i u smrtni slučaj. Ne mora nitko ni nož izvaditi, dovoljno je da netko nekoga gurne, a ovaj glavom udari u rubnik.

Dobra je oklada da prolazi vrijeme pretjerane političke korektnosti. Dok se cijeli svijet ne počne jače baviti cijenom novca, to jest inflacijom, ne smanji proizvodnju love iz zraka, Hrvatska može dosta naučiti i naučeno o važnosti sigurnosti turista primijeniti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivan37X. 12:38 21.Studeni 2022.

    Mislim nije ista situacija ukraijna i imigranti, ali eto bar ih pokušajte primiti ili one koji žele radit neka si nađu posao preko PickJobs i nek rade mislim da je to sasvim okej kad vec nece nas narod sto da drugi ne rade

  • BESTpartizan 09:29 27.Listopad 2022.

    Ukrajince su primili ok.a imigrante tjeraju