Top News
737 prikaza

Neistine DORH-a o šuljanju njihova šefa na stražnja vrata

Dražen Jelenić i stražnji ulaz u zgradu Vlade
PIXSELL
Express ama baš nikad nije problematizirao dolazak Dražena Jelenića u prostore Vlade, na bilo koji ulaz

Na svojim je mrežnim stranicama (http://www.dorh.hr/dorh11102019 )Državno odvjetništvo napisalo zašto se glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić sa suradnicima, sasvim neuobičajeno, u lipnju prikradao na stražnji ulaz zgrade Vlade. U nešto više od deset dana, smislili su službeni odgovor na tekst tjednika Expressa (broj 483) o tom prikradanju.  Veliki nam je problem u svemu tome što pisac priopćenja iz DORH-a, pa onda i DORH, malo lažu i tvrde da njih nitko nije pitao oko te zanimljive epizode. Pa slijedom toga, kažu, ne stoji navod iz teksta da smo tražili stav druge strane (sveto pravilo novinarskog posla).

stražnji ulaz u Vladu | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Sanjin Strukić/PIXSELL

Upit je redakcija još 2. listopada, devet (9)dana prije objave teksta, uputila odgovornoj osobi u Uskoku. O čemu postoje dokazi. Čuli smo i da je ta ista osoba izvjestila šefove o našem upitu. Ali ovi su, iz nekog razloga, šutili. Štoviše, i gospodin Jelenić rekao je našoj novinarki da se, eto, ne sjeća šuljanja na stražnji ulaz Banskih dvora.  

Mogli bismo i dodati da je iz novinarskog diskursa sasvim svejedno jesmo li pitanje postavili ljudima u DORH-u ili Uskoku. Još uvijek imaju urede u istoj zgradi i barem četiri e-mail adrese na koje su mogli komunicirat neki suvisli odgovor. I još jedna stvar koja DORH-u, pretpostavljamo glasnogovornici  nije sasvim jasna.

Dražen Jelenić | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

U tekstu Expressa uopće se ne spori oko sastanka Jelenića i neimenovanih dužnosnika u Vladi. Štoviše, nadamo se da je Jelenića primio osobno premijer. Problematizira se činjenica ulaska na stražnja vrata i šutnja DORH-a/Uskoka o tome. Što daje čudno ozračje u cijeloj stvari. Onda mediji tako nešto propitkuju i o tome pišu.

Što je njihova uloga u demokratskim društvima. Kao što je i uloga DORH-a/Uskoka da odgovara na upite medija. Zato su plaćeni glasnogovornici u državnoj službi novcem poreznih obveznika. A ne da pronose neistine koje štete tuđem ugledu jer se im se ne sviđa tekst. Ujedno se ispričavamo šefici USKOK-a Vanji Marušić što smo je zamijenili za osobu u pratnji gospodina Jelenića.     

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 20:04 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site