Top News
403 prikaza

Komentar Ivana Pandžića: Neka institucije ne mogu raditi svoj posao!

PIXSELL
Od milijardi eura pomoći koje dijeli Vlada, niti mrvice nisu pripale istražiteljima i tužiteljima koji bi se trebali boriti protiv korupcije i kriminala

Povećat ćemo proračun DORH-a 50 posto kako bi se mogli zaposliti novi ljudi, a oni zaposleni ne bi odlazili zbog niskih plaća. Osigurat ćemo punu materijalnu opremljenost i nezavisnost DORH-a i svih njegovih sastavnica. Jednostavne su ovo dvije rečenice, ali nećete ih naći ni u jednom predizbornom programu stranaka, a pogotovo ne HDZ-a. Vlada se hvali da je kroz pakete pomoći osigurala 6,8 milijardi eura za građane i gospodarstvo. Ali iako novca ima, ne dobivaju ga institucije koje se bore protiv kriminala, korupcije, zastupaju državu i udarna su igla kaznenog progona. Jutarnji je objavio plastičan primjer onoga što se uvijeno spominje kroz svako izvješće DORH-a. U Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu trebaju biti 82 zamjenika, a radi ih tek 32 i stižu samo najhitnije. Druge sastavnice su popunjene oko 80 posto kadrom. Plaće pratećih službi su izuzetno niske, a i tužitelji mogu bolje zarađivati kao odvjetnici. Neosiguranje dovoljnih sredstava za rad je tiha eutanazija institucija progona jer onda su i ljudi unutar njih pretrpani i nezadovoljni. Zbog prirode njihova posla, sve se to događa daleko od očiju javnosti. Umjesto da im da barem mrvice od pomoći koje dijeli, Vlada ih želi rasteretiti tako da dio istrage provodi policija pod kontrolom vlasti. Cilj: neka institucije ne rade svoj posao.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 20:50 17.Ožujak 2023.

    Hdz drma