Top News
7069 prikaza

Nema što HDZ nije rasprodao i uništio

Ivo Sanader, Marina Matulović Dropulić, Tomislav Karamarko
Goran Stanzl/PIXSELL
Ovi su primjeri tek djelić opusa HDZ-ovih štetnih odluka, ignorancije i licemjerja - kakvim se to kriterijima vode hrvatski građani i birači!?

HDZ je potpisao sporazum o arbitraži sa Slovenijom zbog kojeg je Hrvatska presudom Arbitražnog suda izgubila tri četvrtine Savudrijske vale, kao i dobar dio međunarodne reputacije. Pa šatoraši i stožeraši spavaju, a rejting HDZ-a i dalje raste. HDZ je prošlog tjedna u Hrvatskom saboru progurao Zakon o koncesijama na plaže, protiv kojih su najviše rogoborili upravo u županijama u kojima je HDZ najbolje prošao na lokalnim izborima.

Nije mu naštetio čak ni skandal s koncesijom na Zlatnom ratu na Braču. I Torcida navodno vodi rat protiv HDZ-a. Pa HDZ opet pobjeđuje. HDZ je prodao Inu, HDZ je rasprodao banke, HDZ je do grla bio umočen u Agrokor. I svejedno pobjeđuje. U županijama koje su ekonomski i socijalno najugroženije i iz kojih se iseljava najviše Hrvata vlada HDZ. HDZ je srušio dvije vlade i opet dobiva izbore. HDZ se nalazi na sudu zbog crnih fondova, odgovoran je za korupciju, kriminal, osiromašenje.

I opet ljudi glasaju za HDZ. HDZ je rušio SDP-ovu vladu zbog optužnica za Antu Gotovinu, pa onda sam locirao i transferirao Gotovinu u Haag. I zbog toga dobio izbore. HDZ huška protiv Srba i onda koalira sa Srbima. I opet dobiva izbore. Primjećujete li obrazac koji se ponavlja? Nema toga što HDZ nije napravio, uništio, devastirao, razmontirao u ovih četvrt stoljeća. A hrvatski birači i dalje glasaju za taj isti HDZ. Taj isti HDZ i danas je uvjerljivo najpopularnija hrvatska stranka.

Milan Bandić Nije samo trg Top News Ni Tito im ne pomaže: Grabež za fotelje u Zagrebu

Ono što bi se u normalnim zemaljama smatralo paradoksom u Hrvatskoj je postalo temeljno pravilo. Politička zakonitost. Poučak koji nitko ustvari nije uspio srušiti. Kad se ovako pobroje stvari, a pobrojeni primjeri tek su djelić ukupnog HDZ-ova opusa štetnih odluka, ignorancije i licemjerja, doista vrijedi zapitati se kakvim se to kriterijima vode hrvatski građani i birači. I ima li uopće smisla upozoravati na HDZ-ovu politiku. Probajmo zamisliti što bi se dogodilo da je SDP potpisao arbitražu sa Slovenijom.

Ili da je SDP donio zakon o koncesijama. Ili da je SDP rasprodao ili opljačkao državnu imovinu. Njemu su se i zbog manjih stvari dizali šatori. Ali HDZ je i dalje najjača, pobjednička, praktički stožerna stranka hrvatskog naroda. Obrazloženje je zapravo jednostavno. Ako već netko treba rasprodavati teritorij, uništavati imovinu, pljačkati, lagati, uništavati, donositi loše odluke i profitirati od njih, onda je bolje da to čine "naši" nego "njihovi".

Radi se o mentalitetu plemena. Hrvatski birači, oni koji godinama većinski podržavaju stranku koja im radi o glavi, radije će podnijeti sve nepodopštine HDZ-a, nego njemu konkurentskih stranaka. Zvuči zastrašujuće, a opet tako logično. HDZ je možda loš, ali je makar njihov. Njegove odluke su možda pogubne, ali lakše će ih se progutati od SDP-ovih ili nekih drugih. Pa makar nam svima zapinjale u grlu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 17:07 31.Srpanj 2017.

    Oöajno nam je potrebna UDBA.

  • Istinski_Hrvat 16:46 16.Srpanj 2017.

    Sto puta više zla i štete su nanijeli Hrvatskoj i generacijama koje dolaze nego što su Milošević, Šešelj i Arkan učinili u Domovinskom ratu... Ta gamad i ološ mora završiti pred zidom i po kratkom postupku!

  • Bizmo 12:59 15.Srpanj 2017.

    pa to je tako kad dugo vladate ali je u Americi bolje , sistem je tako primitivno postavljen , nije diktatorstvo nego lažna demokracija