Top News
13073 prikaza

Očajni ISIL-ovci prerušavaju se u žene

Našminkani ISIL-ovci
1/2
screenshot/youtube
Donedavno iznimno hrabri džihadisti pribjegavaju svim mogućim metodama prerušavanja kako bi izbjegli iračku pravdu

Iračka vojska oslobodila je Mosul, drugi najveći irački grad, protjeravši većinu ISIL-ovaca. Međutim, kako donosi Daily Mail, pojedini džihadisti su pokušavali pobjeći koristeći doista očajničke metode.

Prema informacijama iz iračke vojske, pojedini džihadisti su se odlučili prerušiti u žene. Neki su si dali truda, ali neki nisu čak ni brade obrijali. Objavili su irački izvori ove fotografije anonimnog zarobljenika koji je nabacio brdo šminke na lice, a iz nekog razloga je dodao čak i točke kako bi stvorio dojam madeža. Odali su ga brkovi i iznimno bujne obrve.

Našminkani ISIL-ovci | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Druge fotografije prikazuju muškarce čak s grudnjacima kako pokušavaju pobjeći kroz iračku vojsku prema slobodi. 

Uz međunarodnu koaliciju koju vode Sjedinjene Države, iračke snage su u listopadu 2016. počele veliku ofenzivu protiv IS-a u Mosulu, grada na sjeveru zemlje, najvećem koji je kontrolirala Islamska država u Iraku i u kojem je prije tri godine utemeljila svoj kalifat nad dijelovima Iraka i Sirije. Pad Mosula označio je i službeni kraj polovine kalifata.

Našminkani ISIL-ovci | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

U ofenzivi oslobađanja oštećene su tisuće zgrada u povijesnoj staroj jezgri grada, a gotovo 500 ih je uništeno, pokazale su satelitske snimke koje je u četvrtak objavio UN. U više od osam mjeseci borbi raseljeno je 900.000 stanovnika grada, gotovo polovica, a tisuće su poginule. Razmjeri uništenja daleko su veći od očekivanog i obnova će vjerojatno stajati milijarde dolara, objavio je UN i procijenio da obnovu treba više od 5500 zgrada u staroj jezgri grada. Islamska država srušila je među ostalim prije tjedan dana i povijesnu Veliku džamiju al-Nuri u kojoj je bio proglašen kalifat. Islamski ekstremisti zauzeli su Mosul u lipnju 2014. U susjednoj Siriji traje ofenziva lokalnih boraca na Raku, "prijestolnicu" IS-a u Siriji.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Wally55 16:41 22.Srpanj 2017.

    Novinar bi trebao znati da idioti izlaze zabradjeni tj. da im se vide samo oci

  • Avatar Srećko Tikvenjak
    sting 15:01 22.Srpanj 2017.

    šire laži i propagandu......