Top News
2265 prikaza

Orešković tražio da mu se još godinu dana isplaćuje plaća

Tihomir Oreškovi
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Osim bivšeg premijera još su neki ministri zatražili da im se isplati još 12 plaća

Tihomiru Oreškoviću je odobreno 6 mjeseci pune plaće + 6 mjeseci pola plaće. Orešković će primati 22 tisuće kuna neto prvih šest mjeseci, a idućih šest pola tog iznosa, prenosi Dnevnik.hr. 

Bivši premijer nije jedini koji je to tražio. Isto je odobreno i Nevenu Zeliću, koji je bio predstojnik njegova ureda, kao i bivšim ministrima Bernardici Juretić i Dariju Nakiću.

Naknadu će primati po starim propisima, prije nedavnih izmjena zakona. Tih 12 mjeseci se ne mogu vratiti na stare poslove ni biti članovi uprave i nadzornih odbora.

6 mjeseci pune +6 mjeseci pola plaće nisu zatražili bivši ministri Nada Šikić, Predrag Šustar, Dubravka Jurlina Alibegović jer se vraćaju na stare poslove. Bivši ministar obrane Josip Buljević također nije zatražio 6+6 jer čeka novi zadatak, moguće u diplomaciji.

Iz  Oreškovićeve imovinske kartice vidljivo je da nakon isteka mandata ima manju ušteđevinu nego na početku. Dakle, u veljači je imao oko 15 milijuna kuna, a sada je Orešković prijavio 14 milijuna i 300 tisuća kuna ušteđevine. Dakle, u osam mjeseci bivši premijer potrošio je 700 tisuća kuna s bankovnog računa.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.