Top News
2322 prikaza

Oreškovićeva vlada znala je za sumnjive putne naloge

Zoran Milanović
Marko Prpić (PIXSELL)
Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to, kažu u SDP-u u kojemu misle da ovo podmetanje ne dolazi od političkih protivnika

SDP se u nedjelju očitovao na medijske napise da je Državna revizija utvrdila sumnjiveisplate dnevnica savjetnicima u vladi Zorana Milanovića 2015., ustvrdivši da je riječ o krivotvorenju i prijevari te da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnnu istragu u tom slučaju.

"Prema onome što je do sada poznato iz nalaza Državne revizije o radu Vlade u 2015. godini, kad je riječ o dijelu koji se odnosi na putne naloge za troje savjetnika u Vladi, dovoljno je indicija da je riječ o krivotvorenju i prijevari", navodi se u očitovanju SDP-a na napise o sumnjivim isplatama.

Ne bi trebalo biti teško utvrditi tko je odgovoran za to, kažu u SDP-u u kojemu misle da ovo podmetanje ne dolazi od političkih protivnika i smatraju da bi Državno odvjetništvo trebalo pokrenuti žurnu istragu ovog slučaja.

U priopćenju navode i kako ih čudi što Oreškovićeva vlada nije utvrdila o čemu se radi jer su im ti podaci bili poznati.

Mediji su sinoć objavili da je Državna revizija u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila sumnjive isplate, te da je prema nalazu za 2015. godinu iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika - Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno 307. 785 kuna za inozemne dnevnice. Radi se o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.