Top News Izbori u Americi
362 prikaza

Otac poginulog vojnika muslimana posramio Trumpa

Roditelji poginulog američkog vojnika muslimana
Sin mu je poginuo u Iraku, dok je spašavao živote svojih suboraca. "Da je bilo po vašem, gospodine Trump, njega u Americi nikad ne bi ni bilo!"

Na Nacionalnoj konvenciji demokrata otac poginulog američkog vojnika muslimana u potresnom govoru teško je posramio republikanskog kandidata Donalda Trumpa uoči američkih predsjedničkih izbora. Khizr Khan govorio je pred tisućama članova Demokratske stranke, često drhtavim glasom, dok je odmah pored njega stajala njegova supruga.

"Večeras imamo čast da pred vama stojimo kao roditelji Humayuna Khana, poginulog satnika američke vojske, kao američki muslimanski patrioti s nepodijeljenom lojalnošću našoj zemlji", kazao je uz glasno i oduševljeno odobravanje publike.

Pogledajte video:

 

Rekao je da su u SAD došli kao imigranti praznih ruku. "Vjerovali smo u američku demokraciju i da, uz naporan rad i dobrotu ove zemlje, možemo postati njen dio i pridonijeti joj. Blagoslovljeni smo što podižemo tri sina u zemlji u kojoj oni mogu biti slobodni i stremiti za svojim snovima. I Humayun je imao san, da postane vojni odvjetnik.

Ali, taj san je stavio po strani onog dana kada je žrtvovao svoj život kako bi spasio živote svojih kolega vojnika. Hillary Clinton je imala pravo kada je nazvala mog sina 'najboljim od Amerike'. Da je bilo po Donaldu Trumpu, on nikada ne bi bio u Americi. Donald Trump konstantno kleveće prirodu muslimana", kazao je otac poginulog vojnika.

Nastavio je da Trump ne poštuje manjine, žene, suce, čak ni vlastito stranačko vodstvo, što je sve redom činjenica, kao i tvrdnja da se Trump zalaže za gradnju zidova i istjerivanju imigranata iz SAD-a. "Donald Trump, vi tražite od Amerikanaca da Vam povjere vodstvo ovo zemlje. A ja vas pitam, jeste li uopće pročitali ustav ove zemlje. Rado ću vam posuditi svoj primjerak.

U ovom dokumentu pogledajte riječi sloboda i zajedničku zaštitu zakona. Jeste li ikada bili na groblju Arlington? Otiđite i pogledajte grobove hrabrih patriota koji su poginuli braneći SAD. Vidjet ćete sve vjere, spolove, etničke pripadnosti. A vi niste žrtvovali ništa", kazao je Khan.

Humayun Khan poginuo je 8. lipnja 2004. u dobi od 27 u Iraku dok je pokušavao zaustaviti dvojicu bombaša samoubojica u automobilu. Svojim je kolegama vojnicima rekao da se udalje, da bi on krenuo desetak koraka prema automobilu, ali prekasno da spriječi eksploziju koja ga je ubila. Posthumno je odlikovan purpurnim srcem i brončanom zvijezdom. Njegovi roditelji porijeklom su Pakistanci, a on je rođen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.