Top News
1380 prikaza

Otkrivamo sve Titove tajne iz brijunskih skladišta

Tito
Dusko Marusic (PIXSELL)
Novi Express donosi priču o neobičnoj sudbini Titovih stvari koje se čuvaju po podrumima

Taj je znao što je život! Dok se njegov arhineprijatelj Staljin cijelog života nije izvlačio iz kratke vojne dolamice, Tito nije koristio ni gaće bez etikete Yves Saint Laurent... 

Naši su novinari prvi ušli u podrume Brijuna. Nema čega tu nema: Tito je imao kolekciju kubanskih cigara na kojoj su on, Castro, Kennedy, Churchill, i drugi svjetski državnici. 

Titov Cadillac | Author: Matija Topolovec (PIXSELL) Matija Topolovec (PIXSELL)

Pasionirani fotograf imao je i veliku kolekciju fotoaparata, kojima je snimao Jovanku, sebe, žirafe, ptice, cvijeće, zalaske sunca i nesvrstane prijatelje. Napravio je tisuće fotki. Čak mu je i svjetlomjer bio brendiran, Nikon. 

Zaposlenici rezidencije na Brijunima kane, ako to bude moguće, napraviti muzej s ovim predmetima, što bi sigurno privuklu veliku pozornost turista. Tito je bio prvi brend na ovim prostorima, pa je čudno da ga se danas rebrendira manje no što bi tržište tražilo. 

Otkrili smo i famozne Jovankine mrežice za kosu, ispod kojih su nastajale čuvene punđe. Jovanka i Tito do kraja su života pažljivo njegovali frizure, a on se i farbao te stavljao minival. Nekoć se o tome šuškalo u pola glasa, da vas ne čuju neželjene uši, a danas eto slobodno po zemlji idemo pa možemo i o detaljima tog tipa. 

U novom Expressu otkrivamo i nekoliko kupaćih gaća koje su, kako su poslije svjedočili poznati suvremenici, u Tuđmanova vremena doživjele čudnu sudbinu. Kakvu? Sve piše u Expressu. Zokija katkad bole prepone, Tomo je na terenu, ali drug Tito je uvijek tu, među nama!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.