Top News
1702 prikaza

Otvaraju sve živo: Bazene, radijatore, klima uređaje...

Svečana otvaranja: Bandić, Milinović, Grabar Kitarović
Pixsell/VPŽ
Mali podsjetnik na samo neke od doista brojnih primjera zanimljivih svečanosti otvaranja

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u utorak u podne otvorila je bazen u Velikoj Gorici. Tijekom otvorenja dvoje djece je izneseno van jer im je pozlilo. Nakon što se predsjednica obratila okupljenima, sve je blagoslovio i svećenik.

"Ono što smo svi čekali više od tri desetljeća, sada je konačno realizirano. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu i podržavali ga. Velikogoričanima zahvaljujem na strpljenju. Kroz tridesetak fotografija prikazana je izgradnja bazena, od prvog okupljanja na gradilištu do bazena spremnog za svečano otvorenje", najavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić (HDZ).

Možemo se čuditi da predsjednica uveličava svečano otvaranje, ali vrijedi podsjetiti i na druge zanimljive primjere svečanog otvaranja.

Spomenimo samo Ingrid Antičević-Marinović, tada na funkciji ministrice pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, svečano je otvorila dizala u uredu državne uprave u Varaždinu. “Ugradnja ovih dizala znači i uklanjanje administrativnih barijera između državne uprave i građana, a ubrzat će i rad državne uprave”, izjavila je ministrica dok je s tadašnjim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom ulazila u lift. Bilo je to negdje u kolovozu 2003. godine, u jeku predizborne kampanje koju će SDP izgubiti.

Kolinda Grabar Kitarović - Mate Radeljić Nova afera Top News Radeljić - Karamarkov kadar opasno ruši Kolindu

Udruga slijepih Karlovačke županije 15. listopada 2015. godine obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa, a župan Ivan Vučić (HDZ) tom je prigodom simbolički pustio u rad klima-uređaj koji je Županija donirala Udruzi, a taj su svečani čin bili pozvani popratiti i novinari te je nakon službenog dijela obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa održano druženje članova i gostiju, prenosi 24sata.

Osim župana Vučića puštanje u rad klima-uređaja uveličali su i njegovi suradnici te zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dubravko Delić, a prisutne je s radom Udruge upoznao predsjednik Vlatko Golac. 

Svečano puštanje u rad klima uređaja | Author: kazup kazup

U vrijednosti od šest tisuća, klima-uređaj u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa Karlovačka županija darovala je po njihovoj želji Udruzi slijepih, inače najstarijoj udruzi slijepih osoba u Karlovačkoj županiji osnovanoj 1949. godine, podsjetio je. 

Župan Vučić čestitao je svim članovima Udruge Međunarodni dan bijelog štapa te podsjetio da "Karlovačka županija sukladno mogućnostima pomaže sve udruge, udruge invalidnih osoba, udruge proistekle iz Domovinskog rata, sportske udruge i sve ono što je predviđeno zakonom o sufinanciranju, financiranju i pomaganju s pozicija regionalne samouprave".

Milan Bandić na štakama nekoliko dana prije embolije zbog loma noge Tvrda kost Top News Sve Bandićeve krize sa zdravljem, sad i plućna embolija

Svečanim rezanjem vrpce, ondašnji potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, otvorio je u rujnu 2011. novouređeni Odjel za neurološke bolesti u novom dijelu zgrade Opće bolnice Virovitica čija je gradnja stajala oko 108 milijuna kuna, a financirala se sredstvima ministarstva zdravstva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Virovitičko-podravska županija i jedinice lokalne samouprave. Tako je počeo tekst objavljen na službenim stranicama Virovitičko-podravske županije, a mudro su preskočili da je tek nekoliko minuta kasnije Milinović svečano otvorio i praonicu rublja iste bolnice.

Nakon svega toga, moramo spomenuti zasigurno jedan od najčudnijih primjera. Zagrebački gradonačelnik ima osebujne javne istupe, ali vjerojatno je vrhunac dosegnuo početkom 2009. godine kada je Milan Bandić sudjelovao u svečanosti puštanja devet novih radijatora u KUD-u Sesvete. "Bandić se sam sjetio i darovao nam je devet radijatora koje je u subotu svečano otvorio. Vrpcu sam rezala ja, a on je držao jastučić i škarice. Najveći dar je ipak njegov dolazak", rekla je tom prilikom Milka Holenda, predsjednica KUD-a Sesvete.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LeonardS 10:38 12.Prosinac 2018.

    To što rade ovi ljudi to je sramotno , žive kao paraziti i još idu na domjenke o tuđem trošku sa osmijehom...