Top News
23459 prikaza

Ozbiljne svađe u Ministarstvu turizma. Ima čak i ‘žrtava’

1/3
PIXSELL
Bilo je samo pitanje vremena kad će puknuti između ministrice Nikoline Brnjac i glasnogovornice Ivane Crnić. Obje su temperamentnijih karaktera i odnos je pucao po šavovima.

Mnogi su to prognozirali, ali istodobno nisu vjerovali da će do toga zaista doći - u uredu ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, nakon samo godinu dana, došlo je navodno do pravog ženskog obračuna. Naime, kako saznaje Express, posljednja prepirka dogodila se s glasnogovornicom tog ministarstva Ivanom Crnić, inače bivšom glasnogovornicom bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je zbog toga zatražila i povratak u svoje Ministarstvo na Zrinjevcu. Crnić i Brnjac znaju se već neko vrijeme i, nakon što je Kolinda Grabar Kitarović izgubila izbore, Crnić se vratila u Ministarstvo vanjskih poslova, gdje je čekala neku bolju funkciju. Govorilo se da se sprema za konzulicu u Švicarsku. No do toga nije došlo i, kad je Brnjac imenovana ministricom, Crnić je počela raditi s njom. 
- Bilo je samo pitanje vremena kad će puknuti između njih dvije. Obje su temperamentnijih karaktera i odnos je pucao po šavovima. Ne znamo što je bio okidač, ali govori se da je Brnjac od Ministarstva turizma napravila malo ministarstvo vanjskih poslova, što mnogima smeta - govori nam sugovornik dobro upućen u odnose u Ministarstvu turizma. Iz tog ministarstva prošle je jeseni otišla i glavna savjetnica Barbara Mesić, supruga HDZ-ovca Jasena Mesića, bivšeg političara i sadašnjeg veleposlanika u Italiji. Otišla je u upravu tvrtke Gitone Kvarner, a potom u nadzorni odbor kvarnerske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli. 

 | Author: Davorin Visnjic/PIXSELL Nikolina Brnjac Davorin Visnjic/PIXSELL

Inače, Barbara Mesić u Ministarstvo turizma došla je kao glavna savjetnica bivšeg ministra Garija Cappellija, za kojeg se, pak, lani nakon parlamentarnih izbora govorilo kako je bez veze izgubio resor. A izgubio ga je, kako nam je tad rečeno, jer je vjerovao da će se Ministarstvo turizma ukinuti. No kad je vidio da je na kraju ministarstvo ostalo zasebno, bio je, kažu nam, vidno razočaran.
- To nije bilo pošteno prema njemu - kratko je rekao naš sugovornik.

 | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Ivana Crnić Sanjin Strukić/PIXSELL

Drugi nam, pak, sugovornik govori kako se zna da je Brnjac prvo konkurirala za ministricu vanjskih poslova, potom je bila voljna preuzeti resor regionalnog razvoja i EU fondova, ali to je već bilo obećano Slavoniji i Ivan Anušić je imao  kandidatkinju, Natašu Tramišak, pa je Ministarstvo turizma vraćeno u zaseban resor. Brnjac je kratko u politici, članica HDZ-a je od 2016., makar naši sugovornici kažu da je u stranku dolazila 2015., još u vrijeme Tome Karamarka. Njezin uspon počeo je u njegovo vrijeme, Butković ju je uzeo u svoje ministarstvo da bi potom ona izrazila želju da ode u MVP. Plenković nju tad nije dobro poznavao, ali je onda iza nje stao lobist koji ima velik utjecaj na premijera te je on, tako se govori, velikim dijelom zaslužan što je postala ministrica turizma, otkriva naš sugovornik.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • PeroMargo 08:53 14.Srpanj 2021.

    Sramota!Zbog takvih narikača mladi odlaze van...jer im se gadi više gledati ljude sa "temperamentnim" karakterom.... zamisli ti to, oni imaju zeznut karakter!!! Otkaz i gubi se!!!!!!!!

  • listovača 05:20 14.Srpanj 2021.

    čitam ovo i ne mogu se ne sjetiti kakvu harangu dižu adezenjare na aktualnog gradonačelnika Zagreba zbog zapravo sitnica. čisto iz zlobe. Ovdje se fotelje pa i ministarske dijele po rodijačkom i seoskom ključu, a čini se da i krevet ... prikaži još!t ima ogromnu ulogu. Ove dvije su zaslužile ipak malo veće krevete.

  • pero123 16:49 13.Srpanj 2021.

    Nis koristi ,ni Jedna ni druga