Top News
697 prikaza

Pakao Pelješca: Dramatične fotke gašenja požara

Požar na Pelješcu
Grgo Jelavić/PIXSELL
Nakon cijele noći gašenja požara, čini se da će vatrogasci napokon uspjeti malo predahnuti

Vatrogasne snage cijelu su noć držale liniju obrane dugu tri kilometra od Postupa do Glabalova, a posao je otežavao jak vjetar.

Meteorolozi za danas najavljuju umjerenu do jaku buru, mjestimično s olujnim udarima koja će postupno slabjeti, donosi Hina. Vremenske neprilike su često najveći neprijatelj vatrogascima, a bivši ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je jučer putem Facebooka prozvao aktualnu političku garnituru zbog, kako je sarkastično dodao, brzom aktiviranju snaga ministra obrane.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županija Stjepo Simović istaknuo je kako je situacija bolja, no kako vatrogasci naravno i dalje ostaju na terenu.

''Moramo dobro paziti, mjestimično ima manjeg plamena koji vjetar lako raplamsa. Požar je daleko od ugašenog za sada'', rekao je Simović.

Pogledajte galeriju.

1/49

Na požaru je i dalje više stotina vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i ostalih krajeva Hrvatske, kao i pripadnici Hrvatske vojske i drugih interventnih službi. Tijekom jutra očekuje se ponovno dolazak kanadera.

Ministar obrane Damir Krstičević hitno je sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u 8 sati u općini Orebić.

Na sastanku će među ostalim biti i članovi Stožera Civilne zaštite općine Orebić i Dubrovačko-neretvanske županije, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjedno–operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan te glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković .

Pogledajte galeriju.

1/14
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.