Top News
2504 prikaza

Macan napustio Plenkija: Pukla ljubav zbog tvita?

Krešimir Macan
Grgo Jelavic/PIXSELL
Iz Vlade su se oglasili šturim priopćenjem, tako da su razlozi i uvjeti otkaza nepoznat

Premijer Plenković u četvrtak ostao bez posebnog savjetnika, poznatog stručnjaka za odnose s javnošću, Krešimira Macana. Zašto je otišao, tek će objasniti.

Prošlo je nešto više od sedam mjeseci kako je Macan postao poseban savjetnik u Vladi bez stalnog radnog odnosa.

"Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno čl. 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske", kratko su priopćili iz Vlade. 

Macan nam nije odgovarao na pozive, no činjenica je da je ova odluka uslijedila nakon, nazovimo je, “tvit” afere. Naime, njegovo odgovaranje na temu o “neuspjelom državnom udaru” novinaru Tončiju Percanu naišlo je na brojna negodovanja. Percin je komentirao doček “vatrenih” na Trgu bana Josipa Jelačića napisavši kako mu to “miriše na meki ustaški državni udar”.

Andrej Plenković, Kolinda Grabar Kitarović, Gordan Jandroković, Josip Bozanić Also, dakle... Top News Plenki, kladiš li se da će RH biti bolja od Bocvane i 2028.?

Macan je odgovorio: “Koji nije uspio”. Vidjevši da se javnost uzbunila na taj komentar, na drugoj društvenoj mreži - Facebooku - pravdao se: “Zbog manipulacije tim mojim komentarom iz kojeg se sad pokušava konstruirati da sam ja osobno prozivao bilo izbornika ili igrače hrvatske reprezentacije zbog bilo čega u vezi dočeka molim vas da konstatiramo par činjenica:

Osobno na bilo koji način nisam prozivao niti izbornika niti igrače... Izrazio sam i zadovoljstvo da zbog mudrosti svih nazočnih na proslavi nije prošla nikakva politizacija dočeka...

Žao mi je da oni koji pokušavaju manipulirati dočekom u političke svrhe to nastavljaju i nakon što ih je doček zajedništva demantirao. Svi izneseni stavovi su moji osobni i nemaju nikakve veze funkcijom na koju sam imenovan u Vladi RH”.

Macan danas više nije u toj Vladi i okreće se svojoj PR agenciji.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kokolo 17:32 22.Srpanj 2018.

    Ne znam zasto uopce objavljuju gluposti na twiteru, pogotovo zato jer se vidi da prije takvih avantura ne promisle dobro o posljedicama

  • uskook 11:50 20.Srpanj 2018.

    Čovjek se malo više uživio te mu popustile kočnice i prevladali ego i osjećaji...

  • Avatar Antun Sklepić
    marica 07:13 20.Srpanj 2018.

    za takve ljigavce kao što je macan uvjek se nađe posla brzo će on na HTV-e