Top News
700 prikaza

Plenković se muči s cjepivom, a Vučić masti brk

Željko Lukunić/PIXSELL
S jedne strane, dogovorima mimo EU vlada Andreja Plenkovića želi svome narodu pokazati kako veliku brigu o njemu vodi te da je snalažljivija od trome Unije

Naš premijer očito ne može na miru gledati kako Aleksandar Vučić svoje doze već dijeli šakom i kapom, toliko su ih uspjeli nabaviti. Eno je u Sarajevu omastio brk ćevapima nakon što im je donio prvih 10.000 doza, a mi ćemo morati kuburiti s ostatkom Europske unije, koja je loše ispregovarala proizvodnju i distribuciju vakcine. Zato je plan sad preko koljena nabaviti milijun doza ruskog Sputnika V. 


Rusija može Hrvatskoj u roku tjedan dana isporučiti milijun doza svog cjepiva, kažu novine. S hrvatske je strane navodno već pripremljena dokumentacija za dogovor, a o pregovorima se oglasilo i rusko veleposlanstvo navodeći da su telefonski razgovarali veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Andrej Nesterenko i ministar zdravstva RH Vili Beroš, pri čemu su potvrdili da je hrvatska strana zainteresirana za kupnju potrebne količine cjepiva u skladu sa svim propisima EU i odredbama hrvatskih zakona. 


Učinila je to i Mađarska - kupila rusko cjepivo prije nego što ga je odobrila Europska agencija za lijekove. Hoćemo li doista i mi ići u brzopotezni, interventni uvoz iz Moskve, i samo uz njegovu administrativnu provjeru? Jer kvalitetu cjepiva može provjeriti jedino pet laboratorija u EU, u koje će ga poslati i EU kad za to dođe vrijeme. S jedne strane, dogovorima mimo EU vlada Andreja Plenkovića želi svome narodu pokazati kako veliku brigu o njemu vodi te da je snalažljivija od trome Unije, no s druge strane zaobilazimo provjeru cjepiva, koju napraviti može samo EU agencija za lijekove. 


Zar je važnija utrka sa Srbijom i pokazivanje moći uoči lokalnih izbora od cjepiva odobrenog preko EU, u koju smo, uzgred rečeno, zato i ušli? 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zadar123 16:58 19.Ožujak 2021.

    Glupost pa cijela EU muci muku sa cijepivom Srbija nije u EU pa si neka masti brkove na nekontroliranim cijepivom iz Kine Itd.

  • BESTpartizan 19:40 17.Ožujak 2021.

    hdz nek uzima astra zenecu tako da ce ljudi umirat i od korone i od cjepiva,