Top News
374 prikaza

Plenkovićev ministar obnove obećava čuda u Banovini

1/2
Goran Stanzl/PIXSELL
Skratit ću proceduru za 40 posto, značajno smanjiti broj sudionika u toj obnovi, obnavljat ćemo kuće na brži i jednostavniji način

Sramotno spora obnova, ljudi koji već dvije godine žive u kontejnerima, glavni grad u raspadu, sve to nije bilo dovoljno da se bilo tko iz vlasti barem ispriča. Umjesto toga, siguran Plenkovićev čovjek na mjestu ministra obnove obećava čuda. Primjerice, da će novi Zakon o obnovi u Saboru biti idući tjedan.

Koji vam je plan i program obnove?

Skratit ću proceduru za 40 posto, značajno smanjiti broj sudionika u toj obnovi, obnavljat ćemo kuće na brži i jednostavniji način. Omogućit ćemo da država svakom zainteresiranom građaninu koji traži konstrukcijsku obnovu ili zamjensku kuću, onoga trenutka kad dobije dozvolu i ima projekt, istoga trenutka na njegov račun u poslovnoj banci proslijedi čitav iznos njegove štete. Prioritet će biti da sugrađanima u kontejnerima nađemo prikladan smještaj.

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL

Zašto se niste ranije prihvatili obnove?

To je bio splet okolnosti. Trebat će tu i sreće, ali prije svega, treba raditi. Ne mogu ništa sam napraviti. Napravit ću svoj tim, dio ih je onih s kojima sam i prije radio.

Što je sa Zagrebom, je li uprava propustila napraviti nešto što se tiče obnove?

Ministarstvo kulture je i za Sisak, Glinu i Petrinju napravilo plan urbane obnove, Grad Zagreb to još nije napravio i to nije dobro. Nastojat ću s gradonačelnikom to ubrzati. Svjestan sam da se očekuje puno od mene i od Vlade u ovom trenutku, nemamo puno vremena i od svih sudionika, Grada Zagreba i županija u kojima su bili potresi, očekujem da budemo zajedno i da jedni druge uvažavamo u tom poslu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hadži 08:37 23.Siječanj 2023.

    Vjerovatno će i puno toga ostvariti, naime dolaze izbori.