Top News
301 prikaza

Podržat ćemo ulazak Hrvatske u Schengen

Marko Prpić/PIXSELL
Podržat ćemo ulazak Hrvatske u Schengen, ali ćemo biti kritični prema Bugarskoj i Rumunjskoj. Posebno će se glasati za ulazak Hrvatske u Schengen, a posebno za ulazak Bugarske i Rumunjske

Savezni kancelar Republike Austrije Karl Nehammer u prvom je službenom posjetu Hrvatskoj u svojstvu kancelara. Tom prilikom osvrnuo se na odnose s Hrvatskom te na skorašnji ulazak naše zemlje u Schengen.

Hoćete li podržati ulazak Hrvatske u Schengen?

Podržat ćemo ulazak Hrvatske u Schengen, ali ćemo biti kritični prema Bugarskoj i Rumunjskoj. Posebno će se glasati za ulazak Hrvatske u Schengen, a posebno za ulazak Bugarske i Rumunjske. Potrebne su nove mjere jer je očigledno da Schengen ne funkcionira, s obzirom da migranti dolaze s drugih ruta, ali ne iz Hrvatske.

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL Marko Prpić/PIXSELL

Na koje mjere mislite, kako će se one odraziti na Hrvatsku?

Sve ovo neće pogoditi Hrvatsku, već ćemo postaviti dodatne zahtjeve prema Komisiji jer ovaj sustav ne funkcionira. Činjenice koje imamo u Austriji govore da moramo nešto učiniti, a to je da proširenje Schengena bez tih mjera ne bismo mogli podržati. Ali to se ne odnosi na Hrvatsku. Sustav azila mora se promijeniti.

Koje probleme imate sa Schengenom?

Imamo više od 100.000 ilegalnih migranata, dosta njih nije registrirano. Radi se o političkom problemu. Raspravljamo o proširenju Schengena, a vidimo da Austrija ima problem sa zaštitom granica. Po našem mišljenju to ne može tako ići. Austrija nema vanjske granice Europske unije, što znači da su migranti prolazili kroz zemlje Unije. Radi se o političkom problemu koji možemo riješiti samo zajednički. Moramo se ponovo pozabaviti temom ilegalnih emigracija.Imamo dodatne zahtjeve za azil i sve te ljude treba smjestiti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.