Top News
1053 prikaza

Pogledajte kako političari kradu: Dolare trpao u cipele, uzimao i zlatne poluge kao mito

1/5
Foto: Dokazni materijal sa suda
Demokratski senator Bob Menendez (70) osuđen je danas za svih 18 točaka optužnice da je uzimao mito, uključujući i zlatne poluge od egipatskih i katarskih vlasti da bi zastupao njihove interese

Porota je ostala u šoku kad su im prezentirali dokaze, 70-godišnji senator Bob Menendez iz New Jerseya uzimao je mito i trpao novac gdje god je stigao, istražitelji su svežnjeve dolara nalazili čak i skrivene u cipelama. Radi se o stotinama tisuća američkih dolara u kešu, a prema sudskoj presudi uzimao je kao mito i zlatne poluge, i to od predstavnika egipatskih i katarskih vlasti da bi lobirao za njihove interese. On i supruga na poklon su dobili čak i skupocjeni Mercedes Benz!

 | Author: PIXSELL/REUTERS PIXSELL/REUTERS

Bob Menendez je dugogodišnji demokratski političar i danas je proglašen krivim po svih 18 točaka optužnice, a tek će saznati kolika će mu biti kazna. Mogla bi biti od 20 godina po nekim točkama optužnice pa sve do doživotne. U svakom slučaju, s obzirom da mu je 70 godina, i s manjom presudom mogao bi ostatak života provesti iza rešetaka. 

- G. Menendez je prodavao moć svoje pozicije - rekao je tužitelj Paul Monteleoni porotnicima u završnoj riječi.

 | Author:

"Čestitamo mon amour de la vie, mi smo ponosni vlasnici Mercedesa iz 2019", Nadine Menendez je poslala poruku svom suprugu nakon što je primila prvu uplatu za novi automobil, koristeći francuski izraz za "ljubav mog života". Dodala je emotikon srca na kraju poruke.

Jedna poslovna žena dala je stotine tisuća dolara u gotovini i zlatu senatoru da bi Menendez činio usluge Egiptu, uključujući pisanje pisma u kojem je tražio od SAD-a da odmrznu 300 milijuna dolara vojne pomoći koja je bila obustavljena zbog zabrinutosti za ljudska prava. Menendez se također oslonio na dužnosnika Ministarstva poljoprivrede da bi zaštitio njen unosan monopol na odobravanje izvoza halal mesa u Egipat.

U zamjenu je dala Nadine Menendez fiktivan posao vrijedan 120.000 dolara godišnje, rekli su tužitelji.

 | Author:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.