Top News
177 prikaza

Poljupci za oružje mrtvih terorista

Na Zapadnoj obali stotine Palestinaca okupilo se ispratiti četvoricu Hamasovih boraca koje su Izraelci ubili u izbjegličkome kampu Nur Shams. Žene su ljubile njihovo oružje

Naš zrakoplov raketirao je terorističku ćeliju u izbjegličkome kampu Nur Shams na Zapadnoj obali, potvrdila je još u utorak priopćenjem izraelska vojska. Tvrde da je riječ o četvorici terorista koji su postavljali eksplozivnu napravu. A sutradan su Palestinci, na stotine njih, ispratili na posljednje počivalište četvoricu muškaraca. Sudeći prema prizorima, jer udovice, sestre i majke ljubile su oružje koje je s njima bilo na dženazi, radilo se o pripadnicima Hamasa. 

 | Author: U izbjegličkom kampu Nur Shamps živi oko 6500 ljudi Foto: Pixsell/Reuters

Izraelci tvrde da su dosad ubili oko 12.000 Hamasovih vojnika. Izbjeglički kamp Nur Shams podignut je još 50-ih godina i u njemu u vrlo lošim uvjetima živi najmanje 6500 ljudi. Osim rata s Hamasom u Gazi, Izrael povremeno pokreće vojne akcije protiv hamasovaca i na Zapadnoj obali. 

Izraelska vojska bombardirala je u četvrtak i Pojas Gaze. Žestoke su borbe u Choujaiyi na sjeveru i Rafi na jugu Gaze, nakon naredbe o evakuaciji u ovoj regiji koja je gurnula desetke tisuća Palestinaca u novi egzodus . Na sjevernoj granici Izraela s Libanonom izraelska vojska i Hezbollah razmijenili su vatru.

 | Author:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.