Top News
4022 prikaza

Povratak Čehoka: "Zatvor me nije slomio"

Ivan Čehok
Vjeran Žganec Rogulja/ PIXSELL
Varaždin bi mogao prirediti daleko najveće iznenađenje lokalnih izbora

Prvi neslužbeni rezultati objavljeni na stranicama Državnog izbornog povjerenja pokazuju da je Milan Bandić osvojio gotovo 40 posto glasova građana, točnije, 39,69%. Njegova protukandidatkinja koja će se s njime suočiti u drugom krugu Anka Mrak Taritaš osvojila je 21,01% glasova. Bitno je napomenuti da je obrađeno manje od 5% glasova te da postoji mogućnost da će doći do određenih promjena kad je riječ o postocima glasova.

Naravno, kad je riječ o redoslijedu kandidata, teško je očekivati značajnije promjene.

Možda i najveće iznenađenje je uspjeh Ivana Čehoka u Varaždinu. Nakon obrađenih 31% glasova, Čehok osvaja četrdesetak posto glasova. U drugom krugu bi mu se trebao suprotstaviti SDP-ov Alen Kišić. Na teret Čehoku stavlja da je oštetio grad Varaždin za više od pedeset milijun kuna, jedno vrijeme je proveo u Remetincu, ali smatra da ga to ništa ne sprječava da opet zasjedne na čelo grada. Usprkos svim njegovim aferama, upućeni su govorili da je Čehok i dalje iznimno omiljen, čak i među ljudima koji su potpuno svjesni njegovih malverzacija tijekom mandata.

Bio je gradonačelnik na biciklu sa snažnom karizmom, a zatim je 2011. saborske klupe zamijenio pritvorskim ležajem. USKOK ga tereti da je pogodovao tvrtkama lokalnog moćnika Davora Patafte.

"Ljudi sami procjenjuju da ovo što se meni događa je pitanje pravnog sustava RH, naročito represivnog aparata, zaista nije pitanje moje moralnosti  - moja je savjest u ovome čista", ustvrdio je Čehok u razgovoru za RTL.

Kad je riječ o Splitu, Željko Kerum i prema neslužbenim rezultatima je u vodstvu. Nakon obrađenih nešto manje od 18% glasova, Kerumu pripada 32,43% glasova. HDZ-ovom kandidatu Andri Krstuloviću Opari pripada 24,81% glasova dok je Marijani Puljak iz stranke Pametno pripalo 19,90% glasova.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.