Top News
3914 prikaza

Porazno svjedočanstvo žene koja je pomogla Mamićima: Znala sam da ću biti na sudu

U Zagrebu je osnivala offshore tvrtke za izvlačenje novca i skrivanje imovine. Nitko to godinama nije primijetio od institucija. Mamići su bili tek kap u moru

U višegodišnjoj trakavici suđenja braći Zdravku i Zoranu Mamiću te suradnicima za izvlačenje novca iz Dinama nije nikakvo čudo da u moru svjedoka prilično ispod radara javnosti prođe svjedočanstvo gospođe koja je radila u tvrtki Legal Business Consulting. Zdravko i kompanija optuženi su i da su osnivali off shore tvrtke koje su navodno posredovale u kupoprodaji igrača, pa im je Dinamo isplaćivao goleme provizije iako nikakvog posredovanja nije bilo. Te tvrtke osnovane su preko tvrtke Legal Business Consulting.

Ali gospođa je svjedočila o mnogo širem razmjeru izvlačenja i pranja novca. Sama je rekla: “Kad sam vidjela što moram raditi, znala sam da ću jednom završiti na sudu”. Osnivane su tvrtke s lažnim vlasnicima, a na njima je bila ozbiljna imovina. Neka baka iz BiH tako je imala jahtu, domaći poduzetnik 21 tvrtku, svaki dan je radila na tome kako bi se skrivala imovina, očito utajio porez i prao novac tko zna kako zarađen. Porazne su dvije stvari. Gospođa je sama otišla iz tvrtke, ali nikome ništa nije prijavila. Očito je vidjela kakve gazde imaju veze i nije se htjela izložiti. Vrhunac je to nepovjerenja u institucije. I drugo, godinama te iste institucije nisu shvatile što im se radi pred nosom u središtu Zagreba. Tek je međunarodna istraga o nogometu osvijetlila Mamiće i onda se zakotrljala istraga. Ostali? Pa vjerojatno su našli novu tvrtku preko koje i dalje rade isto.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.