Top News
383 prikaza

Potjerali Petrinu zbog Tita – ništa od podrške na izborima

Stipe Petrina
Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Načelniku Općine Primošten nije pomoglo ni to što se u zadnji tren priključio i političkim neistomišljenicima – Mostu

Zbog svojih izjava o Titu Stipe Petrina ostao je bez potpore koalicijskih partnera HKDU-a, ND-a i HDS-a s kojima je namjeravao izaći na izbore u 9. i 10. izbornoj jedinici. Načelniku Općine Primošten nije pomoglo ni to što se u zadnji tren priključio i političkim neisotmišljenicima - Mostu, čijeg je čelnika Božu Petrova donedavno žestoko vrijeđao i napadao.

"HKDU, ND i HDS koalicija stranaka koja izlazi na nadolazeće parlamentarne izbore donijela je odluku o ukidanju svake potpore Stipi Petrini te će izaći i u 9. i 10. Izbornoj jedinici sa svojom listom", priopćili su.

Spomenute stranke Petrini zamjeraju što je prilikom sučeljavanja kandidata u 9. izbornoj jedinici na pitanje cijeni li više Franju Tuđmana ili Josipa Broza Tita odgovorio 'Tuđman je bio loš čovjek u dobrom vremenu, a Tito dobar čovjek u lošem vremenu i njemu trebamo zahvaliti za stvaranje temelja današnje hrvatske države pa zato izričito kažem, Tito!'.

Koalicija HKDU, HDS i ND ističe kako ima jasan stav o tom pitanju te drži da se zločince nikako ne može hvaliti, a pogotovo im ne davati i zasluge. 

"Počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica je radi svojih političkih stavova u komunističkim zatvorima proveo više od 12 godina, a u bivšoj Jugoslaviji bilo je više od 150.000 političkih zatvorenika. Genocid koji se pod Titom zbivao na samom kraju Drugog svjetskog rata nezapamćen je u Hrvatskoj povijesti", piše u priopćenju. 

Koalicijski partneri smatraju da je Stipe Petrina 'svojim izjavama i odlukama pokazao jasne znakove političkog hedonizma te je odlučio izmijeniti donedavne vlastite stavove i mišljenje u namjeri da dođe do saborske fotelje'. 

"Dogovor sa donedavnim političkim neistomišljenicima MOST-om samo je dodatan pokazatelj njihove političke stabilnosti i vjerodostojnosti", dodali su.

"Hrvatska politika se mora okrenuti moralnim, duhovnim i etičkim načelima kako bi se ostvarila istinska promjena u našem društvu", zaključak je HKDU-a, ND-a, i HDS-a.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.