Top News
1882 prikaza

Predsjednik Tuđman isticao je da je Tito najveći Hrvat

1/2
Sandra Šimunović/PIXSELL
Titov Ustav iz 1974. omogućio međunarodno priznanje Hrvatske. U katedralnim crkvama služene su mise zadušnice za Tita, o čemu piše kardinal Franjo Kuharić. To su činjenice, što god tko mislio o njemu.

Analiza informativnih emisija nacionalnih televizija pokazuje da RTL I Nova TV sve važnije događaje daju objektivno, a HTV ih ponekad tretira prema svojim kriterijima. Svi opširno daju srdačan posjet predsjednika Republike Karlovačkoj županiji i njegovu izjavu, a “Dnevnik” HTV-a – jedna rečenica predsjednika bez šetnje gradom. Ministra financija Zdravka Marića prozvali su zbog sastanka u četiri oka s investitorom u vjetroelektrane Bašićem, a HTV daje njegovu izjavu ne govoreći o čemu je riječ. Na otvorenju spomenika Nikoli Tesli u Gospiću svi daju izjavu župana Darka Milinovića o tome što ga nisu zvali na svečanost, a HTV bez tona. “TV Kalendar” HTV-a 4. svibnja - samo u “krolu” na kraju emisije kratka rečenica da je na taj dan umro Josip Broz. Trebalo je dati prilog sa svim pozitivnim i negativnim činjenicama vezanim za Tita. Bitno - vodio je antifašističku borbu, prekinuo sa Staljinom, osnovao Nesvrstane i bio priznat u cijelom svijetu. Na dan njegove smrti na svim značajnim institucijama glavnih gradova širom svijeta zastave su bile na pola koplja. Održana je prvi i posljednji put u povijesti sjednica Ujedinjenih naroda posvećena Titu. U Vatikanu su jedini put u povijesti zvonila zvona, u katedralnim crkvama služene su mise zadušnice za Tita, o čemu piše kardinal Franjo Kuharić. Predsjednik Franjo Tuđman isticao je da je Tito najveći Hrvat i da je njegov Ustav iz 1974. omogućio međunarodno priznanje Hrvatske. To su činjenice, što god tko mislio o njemu.

 | Author: Stevan Kragujević/ CC BY-SA 3.0 Stevan Kragujević/ CC BY-SA 3.0

Nove izjave predsjednika Republike o HRT-u odmjerenije su i preciznije, rekao je kako smatra da 90 posto zaposlenika radi svoj posao OK. Predsjednik često dio programa HTV–a naziva Jutelom, a dodao je da ondje radi OPG. Čuli smo od nekih zaposlenika da se to odnosi na “Kombinat produkcija” Gorana Milića, koji trenutno radi emisije o Americi, što i nije tajna jer je on o tome sam govorio u emisiji HTV-a “Kod nas doma”. Sa zakašnjenjem smo doznali da je Stipe Alfir, predstavnik zaposlenika u programskom vijeću, osudio dio vanjske produkcije koji su mogli napraviti zaposlenici HTV-a. Urednik Mislav Togonal pogriješio je što profesoricu Zlatu Đurđević nije informirao o četvrtom sudioniku emisije, ali on nije taj kojeg treba napasti zbog neprofesionalnosti HTV-a u Informativnom programu. Zna se – za neobjektivnost odgovornost isključivo snose odgovorni urednici, a daleko najveći dio novinara radi pošteno i profesionalno svoj posao, mnogi i za male plaće. Maja Sever bila je kritična prema dijelu prve izjave predsjednika Republike o HRT–u , a inače uz nju te Sanju Mikleušević-Pavić još neki odavno upozoravaju na nepravilnosti na HRT-u, ali nikom ništa. Bravo za “Otvoreno” na temu problema u Vinogradskoj bolnici voditeljice i urednice Zrinke Grancarić. Sramotan, petparački i morbidni film “Usamljeni osvetnik” prošlu subotu na HTV-u u 20 sati, a izvrsna emisija o velikom Franku Sinatri u nedjelju u 23.30. Zašto nije bilo obrnuto, zbog gledatelja? Pohvale HTV-u 3 što je u povodu 100 godina rođenja emitirao film o velikom hrvatskom i svjetskom slikaru Edi Murtiću. Autor Milan Bešlić manirom izvrsnog poznavatelja Murtićeva života i djela odlično nas vodi kroz ovaj izuzetno vrijedan dokumentarac. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 19:05 21.Svibanj 2021.

    da samo to nisu htjeli čuti oni iza njega