Top News
1626 prikaza

'Premijer nije želio uhićenja Todorića prije izbora'

Andrej Plenković
Duško Jaramaz/Pixsell
Bivši ministar unutarnjih poslova i zastupnik Mosta u razgovoru s Globusom otkrio je pozadinu političke igre oko uhićenja vezanih za Agrokor

Vlaho Orepić bio je ministar unutarnjih poslova u dvije vlade, one Tihomira Oreškovića i prve vlade Andreja Plenkovića. Danas, dok je njegova politička funkcija isključivo saborskog zastupnika Mosta, u razgovoru za Globus je otkrio zanimljive detalje slučaja Agrokor.

- Premijer Plenković imao je potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora. Svi znamo da tako stvari ne bi trebale funkcionirati. Bez obzira na to što se mogu i složiti da bi eventualna uhićenja vezana za Agrokor, kako tada, tako i danas, utjecala na izbore, takvu intervenciju smatram neprimjerenom. Uhićenja ili bilo kakvo djelovanje represivnog aparata ne mogu i ne smiju ovisiti o volji premijera - rekao je Globusu

Vlaho Orepić i Božo Petrov | Author: Grgo Jelavić/PIXSELL Grgo Jelavić/PIXSELL
Na pitanje je li njegov tim imao dovoljno saznanja za uhićenje Todorića ili nekog drugog iz uprave Agrokora, naglasio je kako se ne smije zaboraviti činjenica da istražni postupak vodi DORH koji donosi sve odluke o privođenjima, saslušanjima i uhićenju, dok je MUP samo inicijalno pokrenuo postupak.

- Slučaj Agrokor je izravna ugroza nacionalne sigurnosti i svi koji su tome pridonijeli trebali bi biti izvan politočkog života RH - rekao je, dodajući da je rat vlade i Todorića blogovima "obična obiteljska svađa" i borba za interese u sustavu koji propada.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vitomir 20:15 04.Listopad 2017.

    Šta radi policija,pravosuđe,vlada,Sabor,pjevaju kurcu žalosne pjesme.Stid me je reći da sam hrvatski dragovoljac...

  • vitomir 20:10 04.Listopad 2017.

    Narod na ulice,jer su uzalud dali svoje živote hrvatski branitelji koji su na marginama društva...

  • vitomir 20:06 04.Listopad 2017.

    Treba da konačno narod izađe na ulice pa da se vlastodršci malo useru,jer smo zaglibili u titoizam