Top News
6808 prikaza

Preokret: HNS ipak u koaliciji s HDZ-om!

U hotelu Sheraton održava se središnji odbor HNS-a
Marko Lukunić (PIXSELL)
HNS je tražio tri ministarstva od Plenkovića - obrazovanje, pravosuđe i graditeljstvo

Gotovo je - središnji odbor HNS-a je odlučio srušiti odluku Predsjedništva stranke i idu u koaliciju s HDZ-om!

Kako doznajemo, protiv je bio dio HNS-a iz koprivničko-križevačkog ogranka i dio Zagreba i zagrebačke županije. Ovom odlukom, u trenutku kada HNS pristupi koaliciji, iz stranke izlaze Anka Mrak-Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić. 

HNS je tražio tri ministarstva.

"Mi smo predložili tri ministra i očekujemo da će ih HDZ prihvatiti. To su Blaženka Divjak za ministarstvo obrazovanja, što bi značilo da gospodin Pavo Barišić mora otići. Zatim, Ranko Marjan za ministarstvo pravosuđa, i ministarstvo graditeljstva koje bih trebao preuzeti ja", kazao je Predrag Štromar i dodao:

Tihomir Orešković i Ivan Vrdoljak Ništa novo Top News Vrdoljak s HDZ-om koketira još od Karamarka

'Nadam se da će većina saborskih zastupnika prihvatiti odluku, ja sam siguran da ćemo ih imati dovoljno ako se dogovorimo. Nisam izdao naše birače, nije to napravio ni Središnji odbor. Mi želimo dobro Hrvatskoj, želimo ići naprijed. Ako naše uvjete ne prihvati HDZ, onda nećemo ni prevariti naše birače", kazao je Štromar.

"Ja sam bila protiv toga, ostala sam u manjini. To je njihovo pravo. Vjerojatno statutarno ću biti isključena budući da neću biti za tu Vladu", rekla je Vesna Pusić koja je razočarana odlukom.

"Odluku sam doživio vrlo emotivno", izjavio je Goran Beus Richembergh. Sjednicu središnjeg odbora napustili su i Nada Turina Đurić i Andro Vlahušić.

Nakon preokreta na Središnjem odboru HNS-a na kojem je odlučeno da idu u razgovore s HDZ-om, Facebook je "eksplodirao" od reakcija bijesnih građana, simpatizera stranke, ali i HNS-ovaca koji, u tom slučaju, masovno najavljuju izlazak iz stranke.

"Di vam je poziv na potpis opoziva vlade???? Jel još stoji u Saboru? Jeste ga urudžbirali??? Kako ćete doma od stida i srama???", "Prodane duše, uhljebi, nije vam do naroda, katastrofa od stranke, sram vas bilo", "Gospodo potpisali ste smrt stranci, zabili ste si zadnji čavao u lijes, prodali ste se kao zadnja bagra. Naklon Beusu, Vesni i Anki", "Vraćam člansku iskaznicu i izlazim iz stranke. Fuj", "SRAMOTA, prodali ste se za fotelje, užas, za mene ipak HNS više ne postoji od danas", "Odo' ja, kao i dosta drugih članova Hns-a!!! Prodane duše, foteljaši", samo su neki od lavine reakcija i komentara.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kozjak11 22:09 07.Lipanj 2017.

    Sa Neretve imaju jos svoje kako se govori u b. Luci samo su gledali greske na desnom krilu a na lijevo oko su bili slijepi pa su ji narodnjaci priskocili. eno im Pusicka i njeni stari Komi. mafije ima puno ... prikaži još! ko je spominje najvise taj je i sam.

  • kozjak11 22:04 07.Lipanj 2017.

    cestitam Plenkiju ipak je bolji od lijevog bloka koji su htjeli sjesti danas na njegovo mjesto. Stvari se preslagivaju svaka ptica svome jatu Jovanovic ,Stazic,bracanin i ostali sa ultra lijeve kao anti hrvatice Pusicke Mrak i djuric imaji kao mravi ... prikaži još!vi da se sortiraju uz rijeckog rusa na Aurori i neka sisaju licku kravu sada.