Top News
12601 prikaza

Sanader otvoreno o svojoj enigmatičnoj ostavci

Ivo Sanader gostuje u studiju Nove TV
Dnevnik.hr
Nakon nekoliko godina izbivanja, Ivo Sanader se sve aktivnije uključuje u politički život države

Bivši premijer i aktualni optuženik u nekoliko korupcijskih afera, Ivo Sanader, gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao odluku arbitražnog suda u Haagu o razgraničenju između Hrvatske i Slovenije govoreći: "Hrvatska se nalazi u vrlo opasnom trenutku. Ovo je nakon Domovinskog rata i mirne reintegracije najozbiljnija situacija s kojom se suočavamo. Nije vrijeme da kritiziramo niti jednu Vladu, ako Grmoja i slični imaju nešto za reći, neka kažu Plenkoviću“, rekao je Sanader. Između ostaloga, izravno je okrivio slovenske vlasti za njegovu ostavku te 2009. godine.

"Ovaj sporazum je bio meni ponuđen, ja ga nisam htio potpisati jer je to bilo čisto otimanje hrvatskog teritorija. Borut Pahor mi je rekao da neće deblokirati pregovore ako na to ne pristanem. To su bili ti pritisci iz Europske unije, neki lideri su rekli da mi imamo puno teritorija, zašto ne bismo pristali. Ja na to nisam htio pristati, nisam htio kupovati ulazak Hrvatske u Europsku uniju hrvatskim teritorijem. Nažalost, moja nasljednica je tri mjeseca nakon toga pristala", rekao je Sanader. 

Pohvalio je trenutačnog premijera Andreja Plenkovića i njegov pristup odluci suda. Rekao je bivši premijer da Plenković pametno i smireno objašnjava našim partnerima zašto je arbitraža nepovratno kontaminirana i zašto je Hrvatska odbila sudjelovati.

Na pitanje očekuje li probleme u svakodnevnom životu, Sanader je rekao da ih nažalost očekuje. "Na ulazu u dvorac Trakošćan stoji ploča da je tamo potpisan sporazum između Jadranke Kosor i Boruta Pahora. Mi smo jedina zemlja koja slavi poraz. Predlažem da se ta ploča makne", rekao je Sanader. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • goran222 08:26 30.Lipanj 2017.

    Daj Ivo nemoj ,možda Slovenci nisu ponudili dovoljno.

  • Pomorac-HRVAT 01:10 30.Lipanj 2017.

    Evo ga na !! Čovjek koji je uzeo mito za INU,koji i nije bio mali a mnogo puta veći uzeo je za ZAKON O OVRHAMA podiže glas kao zagorski puran na zvižduk..MAkni se sa scene LUPODERINO još nam i ti trebaš..