Top News
2438 prikaza

SDP smjestio članove u najluksuzniji hotel u Zagrebu

Davor Bernardić i Rajko Ostojić
Marko Prpić (PIXSELL)
Dok neki spavaju u sobama s četiri zvjezdice, veći dio ih je smješten u skromniji hotel

Više od 80 članova SDP-a koji će kao delegati birati novo vodstvo socijaldemokratske stranke koja je kroz kampanju zazivala povratak stranke socijaldemokraciji, radništvu i malom čovjeku, ali i jačanju drugarstva i zajedništva, odsjelo je na račun stranke u jednom od najluksuznijihp hotela u Zagrebu s pet zvijezdica. 

Hotel Westin u kojem inače odsjedaju predsjednici drugih država, popularni pjevači, glumci i ostali bogataši tako je postalo središte onih čiji zastupnici u Saboru prozivaju iz oporbe aktualnu Vladu za rasipništvo i pogodovanjem krupnom kapitalu u poreznoj reformi.

Kako doznajemo, te sobe su rezervirane u utorak, dakle, nakon izbora novog predsjednika stranke, a naš sugovornik iz vrha Osiječko baranjskog SDP-a koji nam je potvrdio tu informaciju rekao je kako su članovi poslani u hotel Westin zbog više sile.

"To je plod rekao bih omaške tajništva stranke. Delegati iz Osiječko baranjske županije uvijek su večer prije konvencije noćili u Zagrebu kako se ne bi rano ujutro morali ići autobusima na konvenciju u Zagreb i iza sebe imali neprospavanu noć. No, u ponedjeljak smo saznali da za njih nije predviđen smještaj poput recimo za delegate iz Vukovarsko - srijemske i tada je krenulo riješavanje tog problema. A kad ideš lastminute rezervirati, s velikim Adventom u gradu koji traje, onda nema druge nego da se uzme ono što je slobodno. Uz to, koliko znam, stranka je dobila popust na to noćenje", rekao nam je sugovornik iz SDP-a iz te županije upoznat sa situacijom.

No, kako doznajemo, i pretprošlu konvenciju su delegati isto tako spavali u Westinu, dok su mnogi zadnji puta na proljeće bili smješteni u skromniji hotel.

U krugu Davora Bernardića ispričano nam je kako je sve plod novog podmetanja tajništva stranke novom šefu.

"Prvo su mu podmetnuli Boćarski dom kao lokaciju konvencije koja je premala i na kojoj ne bi moglo biti i gostiju iz stranke, a onda smo u ponedjeljak navečer otkrili novu opstrukciju jer baš one delegate koje predvodi Domagoj Hajduković koji je odustao u korist Bernardića nisu smjestili nigdje. A druge recimo jesu. I onda se moralo spašavati stvar ovako. Nema govora o luksuznom rasipništvu, već o situaciji koju nam je ostavilo staro vodstvo", kaže nam osoba bliska Bernardiću.

Jedan od viđenijih SDP-ovaca s Iblerovog trga kaže da je stranka dobila korporacijski popust i da su i prijašnjih godina delegate smejštali u Westin i Sheraton i da u tome ne vidi ništa sporno. No, činjenica jest kako je SDP-ova stranačka blagajna na izdisaju, da obzirom na tek 38 zastupnika u Saboru ne dobivaju od države više toliki novac, a i da su iza njih dvoje parlamentarnih i dvoje unutarstračkih izbora, a da se sada dodatni novac troši na luksuzne hotele u srcu grada.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.