Top News
57625 prikaza

Šokantni video: Bacaju ISIL-ovca sa stijene u smrt

Fotografije iz nasilnog videa
screenshot/youtube
Mnogi su ove užasavajuće snimke nazvali spuštanjem na zvjersku razinu boraca Islamske države

Iračka je vlada izjavila kako istražuje videozapis koji prikazuje kako se njihove vojne snage obračunavaju s ISIL-ovim militantima, tako da ih bacaju s litice i potom u njih pucaju.

Snimka koja je objavljena na internetu prikazuje uniformirane muškarce koji po podu vuku nenaoružanog, zakrvavljenog čovjeka te ga bacaju preko ruba litice. Nakon što njegovo tijelo sleti 10-ak metara niže, još je upucan nekoliko puta.

Taj je video isječak podijeljen na Mosul Eye Twitter računu, kojeg je osnovao nezavisni povjesničar te preko kojeg izvještava javnost o događajima u sjevernoiračkom gradu.

Fotografije iz nasilnog videa | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Brigadir general Yahya Rasool, glasnogovornik za Zapovijedanje zajedničkim akcijama je rekao kako "pomno promatraju objavljen sadržaj o njihovim vojnicima" te istražuju svako neprimjereno ponašanje ljudi koji nose uniforme.

- Pratimo ovu aferu pozorno te ako utvrdimo kršenje ljudskih prava od strane bilo koje silo, bilo da je riječ o protuterorističkim jedinicama, policiji, vojsci - smatrat će ih se odgovornima i posljedice će biti vrlo ozbiljne.

Nije potvrdio autentičnost snimke, no dodao je kako je moguće da ovakve videe stvaraju oni koji žele umanjiti radost i samopouzdanje zadobiveno nakon velike pobjede nad ISIL-om.

No, organizacija Human Rights Watch su potvrdili lokaciju snimanja videa koristeći se satelitskim podacima.

Pogledajte video:

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 21:22 27.Rujan 2017.

    loša kamera i montaža pa se ustvari ništa zanimljiva ne vidi

  • istima 09:13 27.Rujan 2017.

    najlakše bi bilo reći...Ništa bolje nisu ni zaslužili..... A onda se treba sjetiti djeteta kojem su ISIL-ovci odsjekli ruku jer je odbilo postati egzekutor.... Tako mi se čini da i ovdje ponovo stradavaju oni koji su stradavali i pod ISIL-om, ... prikaži još!-om, dok šefovi i istaknuti fajteri te morbidne tvorevine , il su poginuli u borbi, il su si pronašli sigurno utočište.....

  • crazy.dictator 08:58 27.Rujan 2017.

    bilo kuda partizani svuda. sve se mijenja samo"covjek"nikada. SVI ce opravdati svoje jer eto"sto su tek oni drugi radili. kod nas su prvo oni ustaski"partizani"lesili komuniste.onda su komunisticki partizani u"opravdanom"gnjevu priredili onima prvima"uzvratni mec", onda su srbi 91 odlucili malo"poravnati"racune ... prikaži još! pa smo onda i mi odlucili da ne zaostanemo bas previse za njima."mi"(svi mi na svijetu) uvjek imamo"opravdan"razlog za odmazdu jer oni su"ipak bili puno gori". sve u svemu kim baci koju