Top News
8626 prikaza

Sprema li nam se prva suradnja Mosta i SDP-a?

Božo Petrov i Davor Bernardić razgovaraju u Saboru
Patrik Macek/ PIXSELL
S obje strane ne žele komentirati moguću suradnju, ali svi su složni da oni mogu donijeti promjene koje HDZ ne može ili ne želi provesti

SDP-u i Davoru Bernardiću očajnički trebaju dobre vijesti. Upravo to su im priredile kolege s dalekog juga Hrvatske i to iz pomalo zaboravljenih Ploča. Dok većina turista jednostavno preskoči Ploče, a u medijima najčešće Ploče završavaju zbog građevinskih malverzacija. Sjetite se samo priče Skladgradnje s odvozom i prodajom kamena s gradilišta dionice autoceste Dugopolje-Ploče kada su Slavena Žužula teretili da je zapravo prodavao taj kamen kojeg je trebalo samo odložiti.

Međutim, na ovim lokalnim izborima postoje ozbiljne šanse da će nakon čitavog desetljeća HDZ napokon izgubiti za izbore, a da će SDP napokon pobijediti na hrvatskom jugu. SDP-ov kandidat Mišo Krstičević osvojio je najviše glasova, više od 42%, u prvom krugu izbora za gradonačelnika. HDZ-ov Krešimir Vejić osvojio je 39% glasova, a na trećem mjestu bio je Niko Orepić, brat bivšeg ministra policije Vlahe Orepića.

Mišo Krstičević, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ploča | Author: Screenshoot/Facebook Mišo Krstičević, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ploča Screenshoot/Facebook

"Želim naglasiti da je HDZ osvojio više glasova u skupštini. Osvojili su samo jedan mandat više", ispričao je Krstičević u razgovoru za Express. I na izborima za gradsku skupštinu je treće mjesto osvojila nezavisna lista Nike Orepića, koju već sada nazivaju pločanskim Mostom. Sam Niko će otvoreno reći da su on i brat različiti ljudi s različitim karijerama i različitim stavovima o nekim stvarima. "Zajedničko nam je što obojica želimo najbolje Pločama. Dosta nam je gledanja kako grad umire i odlučili smo nešto napraviti po tome. Žao mi je što glasači nisu prepoznali da mi nudimo treći put, put odvojen od upravljanja ovih velikih stranaka. Ali, što je tu je. Pločama će vjerojatno upravljati netko iz HDZ-a ili SDP-a, a mi se nadamo da ćemo moći pomoći u donošenju promjena Pločama", ispričao nam je manje slavni Orepić.

Niko Orepić, kandidat za gradonačelnika Ploča | Author: Miranda Čikotić/ PIXSELL Niko Orepić, kandidat za gradonačelnika Ploča Miranda Čikotić/ PIXSELL

I upravo tu je sažeta sva priča o mogućoj suradnji "mini Mosta" i SDP-a. Svi se slažu da Pločama trebaju promjene, pa je tako i sam Krstičević rekao: "Dobrodošli su nam svi partneri koji žele promjene". Time je praktički megafonom pozvao Orepića na suradnju, a sve protiv HDZ-a. Sam Orepić se nije htio izjasniti o tome hoće li podržati SDP-ovog kandidata, bilo u drugom krugu izbora, bilo u skupštini, ali kako neslužbeno doznajemo, preliminarni kontakti su već ostvareni i sve daje za naslutiti da će doista i doći do prve suradnje (koja nije koalicija) između SDP-a i Mosta.

Međutim, tek treba vidjeti hoće li neki novi vjetrovi na političkoj sceni opet zapuhnuti s juga ili će to biti samo privremena suradnja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dmoWL 09:58 30.Svibanj 2017.

    ovaj most smrdi ko da se neko posra podanj

  • zdexpress 07:23 30.Svibanj 2017.

    Kad bi bar svaki grad i selo dobili svoj Most, jer Hdz i Sdp reagiraju samo na ucjene, a da ih se ima s čime ucjeniti itekako ima. Previše je lokalnih šerifa sa svojim uhljebima i s jedne i s druge strane.