Top News
20887 prikaza

Srpska premijerka ne ide nikamo bez voljene Milice

Srpska premijerka Ana Brnabić i partnerica Milica Đurđić
Dejan Briza/alo.rs
Tijekom premijerkinog posjeta Norveškoj njezina partnerica imat će BMW i službenog vozača

Srpska premijerka Ana Brnabić na službeni put u Norvešku povela je svoju partnericu Milicu Đurđić. Tijekom službenog posjeta ovoj skandinavskoj zemlji Ana Brnabić, koja inače potječe iz Baške na otoku Krku, svoju će Milicu odvesti i na izložbu svjetski poznate umjetnice Marine Abramović koja će se održati u umjetničkom centru 'Heni Onstad' u Oslu.

- Njih dvije cijene rad poznate umjetnice, ali Milica je naročito poštuje. Ana je bila sretna kad je shvatila da se datum održavanja izložbe poklopio s datumom njezinog posjeta Norveškoj. To je retrospektivna izložba Marine Abramović pod nazivom 'The Cleaner', u okviru koje će biti izloženo više od 120 njezinih radova nastalih tijekom posljednjih 50-ak godina, a nakon izložbe bit će organizirana i večera za odabrane goste. 

Kako piše alo.rs predsjednica srpske Vlade organizirala je za svoju partnericu Milicu automobil BMW i vlastitog vozača kako bi mogla obići grad dok Ana Brnabić bude zauzeta protokolarnim obavezama. Premijerka Brnabić sastat će se s norveškom premijerkom, inače članicom Konzervativne stranke, Ernom Solberg.

Premijerka koja je u rujnu pobijedila na izborima razgovarat će s kolegicom iz Srbije o sveukupnim političkim i ekonomskim odnosima Srbije i Norveške, te o unapređenju ekonomske i privredne suradnje. S direktorima Konfederacije norveških poslodavaca razgovarat će i o unapređenju investicijske klime u Srbiji, a prije svega potencijale IT sektora, startupova i inovativnog poduzetništva.

Ovo nije prvi put da srpska predsjednica Vlade vodi sa sobom i svoju partnericu. Zajedno su ove godine bile i na Eurobasketu u Turskoj, a Milica je pratila Anu i na otvaranju Muzeja suvremene umjetnosti u Beogradu, gdje ih je dočekao direktor muzeja Slobodan Nakarada.

Par je zajedno već osam godina, a očigledno da ni Anine brojne obaveze nisu ugrozile skladnu vezu, piše alo.rs.