Top News
3096 prikaza

SuperAca, srpski borac za klima-uređaje: 'Zovi majstore! Kupuj klime! Nek me gone'

PIXSELL/REUTERS
Majke iz rodilišta u Nišu požalile su se kako "leže u krevetu i znoje se ko stoka". Tu je, naravno, uletio Aleksandar Vučić, sveprisutni vođa srpskog naroda. Na važnom sastanku u Londonu našao je vremena da spasi stvar

Ekstremna vrućina i u Srbiji je orgoman problem ovih dana, a nakon što su se rodilje požalile kako leže u rodilištima na plus 40 jer klima-uređaji ne rade, u cijelu priču uključila se i mašinerija predsjednika Aleksandra Vučića. 

- Doslovce ležimo na krevetu sa zavojima na nogama 24 sata i znojimo se kao stoka. Ležiš i znoj ti klizi sa čela - rekla je za N1 prije nekoliko dana rodilja iz Niša.

Ravnatelj bolnice je potvrdio da su njihov "stari i dobro poznat problem dotrajale klime". 

Čim je stigao u London, gdje je novi britanski Keir Starmer domaćin sastanka Europske političke zajednice - u pauzi između rješavanja svjetskih problema i složenih ekonomskih pitanja - Vučić je našao vremena za klimatizaciju i dohvatio se klima-uređaja.

- Sramota me o tome govorit. I svi građani koji su govorili o tome su potpuno u pravu. Ovo je jedna velika sramota i čim sam to vidio nazvao sam Zlatibora Lončara (ministar zdravstva op. a.), vrlo je agilan čovjek i rekao mi je da je za to potrebno puno vremena, dok sve procedure oko javne nabave za klime prođu pa dok se nađu izvođači. Rekao sam mu, zovi majstore, kupite te klime, ne zanimaju me procedure, napišite ja sam kriv, ja sam rekao i završite to u roku dan, dva, tri... - rekao je srbijanski predsjednik pa nastavio: 

- I evo, sada vidite, može. U subotu će sve raditi. A to s procedurama... Neka mene poslije gone, važnije mi je da majke imaju klimu, da djeca imaju klimu i da radnici imaju klimu nego to hoće li neka procedura da bude koja bi bila divna i ispravna (...) U subotu popodne odite tamo i vidite rade li klime.

Naravno, unatoč tome što vlada Srbijom godinama, nije propustio svaliti krivnju na nekog drugoga. 

- Nitko od prethodnika nikada nije uložio ništa u rodilišta, mi ćemo sada graditi novo rodilište u Nišu, nećemo obnavljati staro. Izgradnja počinje iduće godine kad se završi projektna dokumentacija. Potpuno novo rodilište za naše majke da mogu s uživanjem donositi djecu na svijet i da se raduju boravku tamo - reče Vučić. 

Eto novih glasova u Nišu, tamo je lista Aleksandar Vučić - Niš prošli put dobila 44,6 posto. Još koja ugrađena klima i bit će preko 50. 

Keir Starmer, evidentno amater u odnosu na Vučića, na sastanku u Londonu nije ni spomenuo klima uređaje. Zbilja danas svako može biti premijer Velike Britanije.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.