Top News
1346 prikaza

Svađa Todorića i Tedeschija: "Ivica radi svinjarije"

Emil Tedeschi i Ivica Todorić
PIXSELL
Prvo je Tedeschi prozvao Todorića, a Gazda mu je potom odgovorio na svom blogu

Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic Grupe, u emisiji HRT-a Poslovni tjedan oštro je kritizirao Ivicu Todorića, ali menadžment Agrokora.

"To što Ivica Todorić radi, to je svinjarija. Pobjeći i ostaviti brod sa više desetaka zaposlenih, ostaviti cijeli svoj tim da bude pod istragom i negdje iz daljine nekog komfora,  Londona, držati predavanje ukupnom hrvatskom gospodarstvu i društvu u cjelini, pa i šire, kako je on u pravu, a ovdje je evidentna rupa od više milijardi kuna, to govori o antivodstvu. Zbog toga ako govorimo jednu rečenicu što je lider – to je odgovoran vođa. Odgovoran vođa nikad ne bi dopustio ovakvu situaciju i nikad se ne bi ovako ponašao", rekao je Tedeschi, te nastavio:

Ante Todorić, otac tajkuna Ivice Todorića, suđenje 1973. Ekskluzivno Top News Todorići: I tata Ante je 1974. tvrdio da mu sude politički

"Kad je trebalo primati dobre plaće i pakete od 10.000 eura mjesečno, sa skupim automobila i beneficijama, tada su bili formalno članovi uprava i radili su svoj posao. A kada se ispostavilo da je takvo upravljanje stvorilo milijarde kuna gubitaka, tada odjednom oni nisu odgovorni. Jedan član uprave se brani kako je potpisao neki dokument, jer se slučajno našao u zgradi u tom trenutku. Drugi tvrdi kako je ekonomski obrazovan, ali da ne zna čitati financijske izvještaje, treći kaže kako je financijska izvješća vidio tek kad su objavljeni na web stranicama kompanije, četvrti govori da ne zna kada je bio član uprave, peti da se sjednica uprave nije održala osam godina. Pa to je dječji vrtić, a ne korporativno upravljanje. Nećemo nigdje doći ako svi upravljači ne odgovaraju za svoje ponašanje, to treba biti poruka svega ovoga. Neće proces restrukturiranja Agrokora biti točka preokreta, ako svi odgovorni ne odgovaraju i ako ne usvojimo drugačija pravila i norme ponašanja, a nisam siguran da će se to dogoditi."

Na njegov intervju reagirao je sam Ivica Todorić.

"Gospodin Tedeschi daje si za pravo da komentira sve gospodarske tijekove u Republici Hrvatskoj, a njegova najnovija lavina potpuno neargumentiranih i zlonamjernih opservacija tiče se i Agrokora. Ne želim uopće polemizirati s Tedeschijem, no istine radi, samo ću podsjetiti kako su on i njegov management pridonijeli razvoju hrvatskog gospodarstva tek otvaranjem jednog malog pogona koji je ubrzo i zatvoren. Suprotno od gospodina Tedeschija moj tim je u Hrvatskoj od nule izgradio industrijske bisere koji su, unatoč nesposobnosti današnje izvanredne uprave, i dalje perjanice hrvatskoga gospodarstva. Njegove zlonamjerne interpretacije ne želim niti komentirati jer su vođene isključivo skrivenim interesima, napisao je Todorić na svom blogu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.