Top News
1180 prikaza

Tajni nadimci političara: Tko su Superhik, Izviđač, Pampers i Žalosna Sova?

Političari u saboru
Patrik Macek (PIXSELL)
Mnogi i ne sanjaju kakve se sve spletke i svađe odvijaju u Banskim dvorima, uslijed kojih je stvoren tajna lista uvreda političara

Milanovićeva će vlada, sad je to posve sigurno, izgurati cijeli mandat.

Pojedini ministri bili su tijekom minule četiri godine u žestokim međusobnim sukobima – Maras protiv Linića, Linić protiv Milanovića, Milanović protiv Komadine (da, čak je i on jednom bio ministar), Vrdoljak protiv Marasa... ali sve ih je na koncu, na okupu, održala ljubav. Spram vlasti. Baš kao u pjesmi, "samo nam je ljubav potrebna..."

Neki su kroničari događaje u Vladi, ali i u stranci, uspoređivali sa spletkama na dvoru Henrika VIII, a kolika je bila nenesnošljivost među pojedinim ministrima potvrđuje i to što se u bliskim krugovima časte pogrdnim imenima.

Maras je dobio nadimak Buhtla, a  Slavka Linića su, kao ministra, nazvali po liku iz Alan Forda - Superhik...

Žalosna Sova nadimak je ministra obrane Ante Kotromanovića, to je još jedan stripovski junak. Nadimak je proistekao iz očite fizičke sličnosti dvojice likova, premda bi neki mogli pomisliti da ga je stekao zbog rezultata.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica naslijedio je obiteljski nadimak Pobro, a Ranka Ostojića zovu Izviđač, jer je godinama bio šef skautskih udruga u Splitu.

Političari šapću | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

Šef Vlade Zoran Milanović dobio je čak dva nadimka otkako je na Vlasti. Jedan je Machiavelli jer se drži one ‘zavadi pa vladaj’, a drugi nadimak, Orao 2, dobio je odmah nakon pada s oklopnog vozila.

Ipak, vjerojatno najpogrdniji nadimak dobio je njegov šef kabineta Tomislav Saucha kojemu mnogi u stranci zamjeraju pretjerano ulizivanje šefu. Zato su ga i nazvali po pelenama - Pampers

Bivšeg ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića kolege u stranci nazvale su Njonjo iz čega je lako izvući zaključak kako ga baš i ne obžavaju, ili, ako ga već i vole, ne smatraju čovjekom od mramora.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.