Top News
2409 prikaza

Pucnjava na božićnom sajmu u Strasbourgu

Teroristički napad u Strasbourgu, 11.12.2018.
1/7
VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL
Pobio je najmanje četvero ljudi, ranio 11, danas ga je policija tražila zbog ranijeg pokušaja ubojstva

Broj mrtvih u stravičnom pokolju u Strasbourgu kasno navečer popeo se na četvero, doznaje Le Figaro, a još je 11 ranjenih. Kako prenose mediji, policija je blokirala središte grada u lovu za napadačem.

Kako se navodi, oko 22 sata je policija okružila napadača u četvrti Neudorf, a par minuta kasnije su ga navodno ranili u pokušaju bijega. Prema navodima Le Figara, radi se o Cherifu C. (29) rođenom u Strasbourgu.

Napadač je sigurnosnim službama bio poznat kao moguća terorističa prijetnja. Francuski protuteroristički tužitelj nakon pucnjave je rekao da se radi o terorističkom napadu otvorio i istragu, a kako doznaje Le Parisien, napadač je u utorak ujutro trebao biti priveden.

Kako prenosi Guardian, pucnjava je počela nešto prije 20 sati u središtu grada gdje se obilježava božićni sajam. Napadač je potom ispalio nekoliko raafala na još nekoliko mjesta u središtu grada koji privlači milijune turista na svoj Advent.

Kako se navodi, od 11 ranjenih sedmero je u kritičnom stanju.

Policija je građanima poslala poruku da izbjegavaju područje na kojem je bila pucnjava, a na Twitteru su objavljene i snimke ljudi koji bježe od mjesta pucnjave. Kako prenosi Russia Today, policija je ogradila cijelu povijesnu jezgru grada, a svi barovi i restorani na tom području su zatvoreni.

Pedsjednik EP-a Antonio Tajani govorio je talijanskim novinarima o "više mrtvih". Iako nije u neposrednoj blizini mjesta napada, zgrada EP-a je blokirana kao objekt od posebnog značaja. Osobe koje su se zatekle u zgradi - zastupnici, službenici i posjetitelji ne mogu je napustiti.

Teroristički napad ispred britanskog parlamenta 22. ožujka 2017. Terorizam Top News Videa: Na obljetnicu 32 mrtva u Bruxellesu pokolj u Londonu

Francuska je pod povećanim stupnjem pripravnosti nakon niza terorističkih napada 2015. i 2016. koje je izvela ili inspirirala Islamska država i u kojima je ubijeno više od 200 ljudi.

Francuski ministar za ekologiju Francois de Rugy je napisao na Twitteru: "Solidarnost i podrška građanima Strasbourga, kao i podrška našim snagama sigurnosti. Ujedinjeni smo i odlučni u zaštiti francuskih građana".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.