Top News
3438 prikaza

Todorić platio milijun eura, izlazi van!

Ivica Todorić
Goran Stanzl (PIXSELL)
Neslužbeno se doznaje da je novac uplaćen, te da Ivica Todorić uskoro može izaći iz Remetinca

Ivica Todorić i njegova obrana tvrde da su uplatili jamčevinu od milijun eura koliko je prošlog tjedna, kao uvjet za puštanje, odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Na zagrebačkom Županijskom sudu se doznaje da je jamčevina uplaćena na sudski račun te da je za 15 sati zakazano ročište na koje će biti doveden iz Remetinca gdje se nalazi od izručenja Hrvatskoj. Todorić će se na tom ročištu obvezati da će se odazivati na sudske pozive, a morat će predat i putovnicu koja se trenutno nalazi na zatvorskom pologu, kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Uz polaganje putovnice Todorić na slobodi bez sudskog odobrenja neće smjeti napuštati Zagreb, svoje mjesto prebivališta.

Todorića će nakon ročišta sa suda vratiti u Remetinec, gdje će se razdužiti, a potom izaći na slobodu, najvjerojatnije u kasnim poslijepodnevnim ili večernjim satima.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u srijedu 15. studenoga zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i jamčevinom od 7,5 milijuna kuna u gotovini, a njegova je obrana ranije tvrdila da toliko novca nemaju.

U prvom trenutku obrana je tvrdila kako Todorić nema toliko novca, no do danas su očito prikupili cijeli iznos.Odvjetnik Ivice Todorića, Čedo Prodanović komentirao je prije nepunih tjedan dana odluku Izvanraspravnog vijeća koje je odredilo jamčevinu od 7,5 milijuna kuna koja mora biti u gotovini. On tvrdi da Todorić taj novac - nema. 

- Trenutno ga nema, zaista. Kako će ga skupiti ne znam, to će biti određeni problem. Mi smo se nadali da ćemo moći nekom nekretninom premostiti taj problem, u tom pravcu smo i napravili određene pripreme, ali sada s ovim iznosom ćemo se morati pomučiti - rekao je Prodanović.a pitanje ima li prijatelje ili poznanike koji bi mu mogli pozajmiti novac, Prodanović je odgovorio: 

- Ima prijatelje, ali milijun eura nije mala stavka. Imam i ja puno prijatelja, ali ne znam koji bi to mogao. On možda ima neke bolje. 

Situacija se od prošloga četvrtka, kad je Prodanović dao ove izjave, očito značajno promijenila.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • centirion 10:19 21.Studeni 2018.

    Cirkus!