Top News
42380 prikaza

Traži je cijeli svijet: Male curice dovodila pedofilima

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein
Screenshot/Youtube
Ona je ključna osoba koja bi mogla otkriti što se događalo u pedofilskim krugovima u kojima su bili prisutni ljudi iz vrha svjetske politike

U SAD-u je u tijeku velika potjera za 57-godišnjom Ghislaine Maxwell, madam koja je dovodila "maloljetnice seksualnom prijestupniku Jeffrey Epsteinu za njegov užitak". 

Nakon njegovog samoubojstva u zatvoru, američko državno odvjetništvo na području južnog New Yorka nastavlja istragu zbog seksualne trgovine i ostalih optužbi. U novoj tužbi jedna od žrtvi upravo je Maxwell navela kao osobu koja je "bila podrška Epsteinovom krugu trgovine seksom". 

Glavni državni tužitelj William Barr najavio je kako pravosudni organi dolaze po one koji su surađivali sa Epsteinom

"Budite sigurni da se slučaj nastavlja sa svima koji su surađivali s njim. Nitko od sudionika ne može mirno spavati. Žrtve zaslužuju pravdu i dobit će je", naglasio je. 

R. Kelly Teško zlostavljanje Life Živjela s R. Kellyjem: Morala sam ga pitati smijem li na WC

Maxwell nije optužena za nikakve zločine koji je povezuju sa Epsteinom. Godinama je negirala da je napravila nešto loše, posebno nakon tvrdnje Virginie Roberts Giuffre da su je upravo ona i Epstein pripremali za seks sa britanskim princom Andrewom

No prošlog tjedna isplivalo je niz dokumenata u tužbi koju je podnijela Giuffre u kojima stoji kako se Maxwell navodno vozila u potrazi za deset "maserki" koje bi Epstein mogao zlostavljati, a ona je u njima navodno i sudjelovala sama. I sama imala "seks roblje".

Odvjetnik koji zastupa Giuffre i ostale Epsteinove žrtve kaže kako je logično da će se istraga sada fokusirati na Maxwell nakon Epsteinove smrti.

"Neće se moći sakriti. Nema mjesta u civiliziranom društvu na koje može otići a da je ne pronađu. I za razliku od Epsteina ona nema goleme resurse koji su joj potrebni da bi započela novi život na mjestu s kojeg ne bi mogla biti izručena. Zanimljivo je razmišljati gdje bi mogla biti. No važnije je pitanje u kojoj su fazi tužitelji s pokretanjem predmeta i da li ona surađuje?", rekao je.

Zasada nije poznato je li ona razgovarala sa nekim nakon Epsteinova uhićenja.

Prijatelji su rekli da se skriva negdje u Francuskoj, gdje je znala boraviti u njegovoj ekskluzivnoj rezidenciji u Parizu

"Ne odgovara na pozive ni svojih najbližih prijatelja", rekao je jedan od njih koji je pokušavao doći do nje posljednjih tjedana. 

Epstein je kupio niz nekretnina unutar zgrade na aveniji Foch za oko 1,5 milijuna eura 2002. godine. Policija istražuje i njegovo poslovanje u Francuskoj. Maxwellina sestra Christine također posjeduje nekretnine u Francuskoj. 

No britanski Daily Mail pisao je da Maxwell nije u Europi već na osamljenom imanju CEO-a i pomorskog stručnjaka Scotta Borgersona u Manchester-by-the-Sea, Massachusetts. Snimili su fotografije ovog 43-godišnjaka u šetnji s psom, za kojeg tvrde da je njezin. 

"Rijetko izlazi van i puno ostaje u kući. Potpuno je drugačija od žene koja je često putovala i puno tulumarila sa Epsteinom", rekao je jedan izvor.

Uz šumsku stazu do njegove kuće odakle se čuo lavež pasa vozila se jedna žena. 

"Je li ona još uvijek tu? Trebali bi je čim prije izvući jer će je inače istjerati grad", rekla je žena.

Stanovnici tog područja nisu prepoznali Maxwell, a ni njezinog dečka, a rijetki su među njima i čuli za njezinu poveznicu sa Epsteinom. Vijesti su iznenadile 66-godišnjeg stanovnika koji na tom području živi od 1993. godine.

Zlostavljanje djece Pedofilija u Hrvatskoj Life Šokirali Hrvatsku: "Svaku je noć išao u krevet našoj unuci"

"Ova zajednica ne tolerira to sranje", rekao je.

Priča o ljudima povezanima s Epsteinom koji možda žive na tom području, užasnula je jednu ženu.

"Nije važno kakve su vam političke preferencije, ako je kriva ne želim je u svom gradu. Za takve nema tolerancije. Ako je lažno optužena, onda je to strašno. Ako je pravedno optužena, onda je to odvratno", rekla je 46-godišnja odvjetnica koja je radila sa ženama, seksualnim robljem.

U Bostonu Borgerson ima još jednu nekretninu, u blizini gradskog povijesnog parka. Nekretnina se nalazi u mirnom dijelu Beacon Hilla, dijela grada poznatog po visokim troškovima života u blizini užurbane gradske četvrti. Borgersen je u razgovoru za The Daily Beast zanijekao da je u vezi sa Maxwell i da je ona u njegovoj kući vrijednoj tri milijuna dolara.

"Ona nije u mojoj kući. Ona je prijateljica, bivša prijateljica. Policija mi dolazi u kuću u kojoj nema nikoga osim moje mačke", rekao je dok se ukrcavao na avion i najavio kako će sam pozvati policiju kako bi sebe i svoju obitelj zaštitio od takvih napisa u medijima. 

Između ostalog medijima je rekao i da je pasionirano uključen u politiku zaštite oceana, što i ne čudi jer je naveden kao "direktor" neprofitnog Maxwellinog projekta TerraMar u prijavi poreza za 2013. godinu. Iste godine oboje su sudjelovali na Arctic Circle Assem u Reykjavíku

Maxwell je predstavljala TerraMar a Borgerson CargoMetrics, tvrtku koja "isporučuje transformativna kvantitativna rješenja za ulaganje i rješenja u pomorstvu, kroz vlastitu platformu koja prati sve morske brodove".

Robert Berchtold i Jan Broberg Bizarna otmica Life Imala je 12 kada ju je oteo i silovao obiteljski prijatelj

2014. godine na jednom događaju u organizaciji UN-a Maxwell je bila jedna od govornika a po tada pripremljenoj biografiji njezina neprofitna organizacija osnovana je s ciljem "zaštite oceana osnaživanjem globalne zajednice građana koji uz ocean žive".

Stoji i da je "pilotkinja privatnog helikoptera, medicinska tehničarka i kvalificirana za ROV i upravljanje podmornicom".

Često su zajedno bili govornici na nekim događajima, i zbližili se. Prijatelji kažu da je Maxwell Borgersona opisivala kao "Navy SEAL-a".

Njezina organizacija bila je povezana i sa Clintonovom fondacijom. U jesen 2013. TerraMar su nazvali privrženim članom.

Maxwell je povezana s Clintonom godinama, pa je tako bila i na vjenčanju njegove kćeri 2010. godine. Po pisanju Politica letjela je Trumpovim privatnim avionom, i pomogla Epsteinu da dođe do Trump worlda, i zabava na njegovom imanju Mar a Lago

Na web stranici TerraMara stoji kako je poslovni mogul, diplomata, aktivist, Trumpov prijatelj i čovjek sa poslovnom karijerom u svijetu manekenki, Paolo Zampolli član tog saveza, a on je sam rekao da nije znao da je ona uključena. Rekao je da se sjeća kako je diplomat Stuart Beck, bivši direktor TerraMara, doveo Maxwell dva puta u UN kako bi razgovarali o svom aktivizmu.

"Dva puta je došla u UN i razgovarala sa mnom. Željela je podići svijest, bila jako aktivna i znala jako puno toga o oceanu. Poslije sam saznao da ju je financirala Clintonova organizacija. Nije nam dala novac. Nije to bila ideja UN-a, ta njezina ideja o virtualnoj putovnici za ocean. To je kao da ste od eskima dobili komadić leda, i kao putovnica za kockicu leda", rekao je. 

Donegal u Irskoj Žrtve Crkve Life "Osmero djece iz sela koje su silovali svećenici se ubilo"

Ubrzo nakon Epsteinovog uhićenja, TerraMar onesposobila je svoju stranicu i najavila da će zaustaviti sve operacije. 

Još jedna lokacija na kojoj bi mogla biti su imanje njezinih rođaka u Francuskoj.

Rođena je u Maisons-Laffitte, u predgrađu Pariza, majka joj je bila Francuskinja, a otac Čeh, Robert Maxwell, zloglasni izdavački mogul. Misteriozno je poginuo nakon pada s jahte, Lady Ghislaine, nakon što je, po pisanju medija, opljačkao stotine milijuna iz mirovinskog fonda svojih zaposlenika Daily Mirrora.

Njezina obitelj, pa tako i majka koja je preminula 2013. godine, imali su niz nekretnina na jugu Francuske. Starija sestra Christine Malina-Maxwell ima kuću u Meyreuilu.

Većina kuća koje je okružuju su bile prazne kada su stigli novinari. Susjed koji živi preko puta te kuće jako je čudno reagirao kada su ga pitali poznaje li Malinas ili Ghislaine Maxwell. Rekao je da za nju nikada nije čuo, a da je tu živio čovjek koji se preziva Malina. 

Zatim se počeo smijati i rekao "možda su svi tamo".

U susjedstvu njihove kuće u Londonu susjedi su rekli da se čini da tamo već duže vrijeme nije bilo nikoga. 

"Vidio sam samo nekoliko puta da netko ulazi i izlazi, pa sam pomislio da je to čistačica. Nije naša ulica jedna od onih gdje svi pričaju sa svima. Zapravo je lijepo da ste vi novinari tu jer imamo nekoga s kim možemo popričati", rekao je jedan stanar.

Korejke iz Sj. Koreje masovno nakon bijega završavaju u seksualnom roblju Izbjeglice Life Seksualno roblje: Najmlađa žrtva ima devet godina

Nekretnina nije prodana od 1997. godine. Prozori te kuće podsjećaju na one na slici princa Andrewa sa rukom preko ramena Virginie Roberts, sada Virginije Giuffre, dok se Maxwell iza njih smješka. 

U svojoj izjavi sudu iz 2015. godine Giuffre je ispričala: "Jednog dana sam bila u Londonu, i Maxwell mi je javila da ću upoznati princa. Kasnije tog dana, Epstein mi je rekao da upoznajem "velikog princa". Naglasio mi je da princ mora dobiti što god poželi. Naposljetku je princ stigao sa svojim osiguranjem. Oni su zatim izašli iz kuće i ostali pored automobila. Samo su Epstein i Maxwell bili sa mnom i Andyjem". 

Maxwellino ime povezano je sa kolibom u Salisburyju njezine kompanije Ellmax, koju je koristila i njezina dugogodišnja prijateljica Catherine Vaughan Edwards. The New York Post je otkrio njezine fotke iz 90-ih u bikiniju sa američkom zastavom, i objavio kako je ova britanska nasljednica posljednji put viđena na Manhattanu krajem 2016. godine.

"Sad je nevjerojatno da je žene stvarno vole. Kada bih je sreo na zabavama činila bi se divna, a onda su došle te priče o njoj", rekao je jedan prijatelj. 

Gdje god da je bila sigurno je čula vijest o Epsteinovoj smrti, svog ljubavnog i financijskog partnera, a neki kažu i partnera u zločinu.

Jedan bivši upravitelj njihove kuće u Palm Beachu kaže kako je Maxwell bila supervizorica ne jedne nego svih kuća. Dok je on tamo radio više od 100 djevojaka je tuda prošlo, a često je čistio za njima i spremao seksualne igračke u ormar. Rekao je da se za djevojke brinula ona, Epstein i njihovi prijatelji, i dolazilo se preko preporuka.

Djevojčice u seksualnom roblju u Bangladešu Pakao na zemlji Life Otimaju curice od 12 godina i sile na prostituciju

Butler Epsteinove bivše djevojke sjetio se prigode u kojoj su Maxwell, Epstein i 15-godišnja Šveđanka, ušli zajedno u kuću u Dublinu, u kojoj je živjela njegova bivša sa svojim suprugom multimilijarderom.

Butler Rinaldo Rizzo svjedočio je kako ju je ona odvela u kuhinju i tamo ostavila. Njemu je ta djevojka rekla da je osobna pomoćnica Epsteinu i rasplakala se. Zatim mu je otkrila da je s njima na otoku i sa Sarah Kellen. Tražili su je seks, rekla je, no ona je to odbila. 

Tvrdila je da joj je Kellen uzela putovnicu i telefon i predala ih Maxwell i da joj je ova zaprijetila da o tome ne priča.

Giuffre je u jednom od svojih iskaza tvrdila da je Maxwell imala spolne odnose sa maloljetnim djevojkama svaki dan dok je ona bila tamo, i da joj je naredila da se seksa sa Glennom Dubinom, princom Andrewom, Billom Richardsonom, i mnogim drugima (svi su oni zanijekali te optužbe).

"Stalno su mi govorili što treba raditi, moj cijeli život vrtio se oko zadovoljavanja tih muškaraca i brige da su Ghislaine i Jeffrey sretni. Njihov se život vrtio oko seksa", rekla je. 

Zlostavljano dijete Obiteljsko nasilje Life "Tata me silovao dok je mama mrtva pijana ležala na podu"

Po Epsteinovom priznanju krivnje iz 2008. godine Maxwell je dobila neku vrstu imuniteta, što sada odvjetnik žrtava pokušava osporiti, smatrajući da netko mora podnijeti odgovornost, kad se već on smrću izvukao. Po tom sumnjivom sporazumu vlasti su pristale da neće optužiti "bilo koje potencijalne Epsteinove suradnike, uključujući između ostalog i Sarah Kellen, Adrianu Ross, Lesley Groff, Nadiu Marčinkovu".

Iako nisu imenovali Maxwell ona je već dugo u centru te kontroverze kao njegova djevojka i osoba koja je regrutirala te mlade žrtve. Nakon njegove smrti sve oči su sada uprte u nju, i tajne koje skriva. Vjeruje se da će vlasti imati potpuni uvid u dokumentaciju, a Boies misli da neće moći pobjeći pravdi. 

"Ako je to sve točno bit će joj to poticaj za nagodbu. Bolje joj je da surađuje, jer netko ipak hoće. Previše je ljudi uključeno, previše njih nešto zna i netko će nešto reći. Da ste u njezinoj poziciji htjeli bi biti uključeni čim prije", rekao je.

Da bi Maxwell mogla biti 'najopakiji' prijestupnik u ovom slučaju smatra bivša državna odvjetnica Barbara McQuade.

"Da sam ja tužitelj u ovom slučaju, doživljavali bi je kao subjekt svoje istrage. Ljudi su najčešće subjekti, svjedoci ili mete", rekla je.

Rekla je i da ako Maxwell bude optužena, da će FBI kroz urede koje ima diljem svijeta krenuti u potragu i pronaći je, ako se negdje skriva.

Prostitucija Jedva se spasile Life Hrvatice u bijelom roblju: "Dovodili su mi ih 50 na dan"

"Ona je jako intrigantna figura. Možda su istražitelji već razgovarali s njom i ne žele da se zna da s njima surađuje. Ili je možda istražuju, a čak je mogla biti i optužena", rekla je.

Na temelju optužbi koje su žrtve iznijele u medijima, mogle bi je sustići optužbe za sudjelovanje u Epsteinovim zločinima. Jedna od točaka optužnice tiče se regrutacije i podvođenja maloljetnica.

"Ona bi mogla odgovarati čak i ako nije bila uključena u bilo kakve seksualne radnje s djevojčicama", naglašava McQuade.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.