Top News
293 prikaza

Tri pitanja za HDZ-ov 'mukte' Parking: 'Bandić je govorio da nema džabe ni u stare babe'

PIXSELL
HDZ, i gospodin Herman, kažu da nikad nisu dobili račun za parkirna mjesta, pa se nisu htjeli gurati – ne bi bilo pristojno. Bez računa se ne računa.To je najmanje što su mogli reći.

Deset dugih godina HDZ-ovci su se u Zagrebu, ispred zgrade Središnjice, nekoć zvane Vasiona (po Vasi, naravno da je čovjek zaboravljen) parkirali badava. Američki ekonomist Milton Friedman jednom je kazao kako “nema besplatnog ručka”, ali da je živio kod nas u eri HDZ-a, dodao bi: “ali ima besplatnog parkinga”.

HDZ, i gospodin Herman, kažu da nikad nisu dobili račun za parkirna mjesta, pa se nisu htjeli gurati – ne bi bilo pristojno. Bez računa se ne računa.To je najmanje što su mogli reći.

Pamtite li vi da je njima ikad ispostavljen račun za bilo što, osim za saborske ručkove od tri eura?

HDZ je badava dobio sve državne resurse. Besplatno su, ili za malo novca, dobili stanove i tvornice. Eno jedan od njih - ima cijelu zgradu na Tomislavcu; drugi drži pola Beča, treći pola Korčule... ma možemo tako u nedogled. Ima i gorih parkinga. Plenki je parkirao – Šuicu, gore u Bruxelles. Parkirao bi i sebe, ali nije išlo. A sjećate se kako je bivši član Škoro masno naplaćivao parking? Voli on Hrvate, kako da ne, ali više voli peneze.

Dobro, pa tko je HDZ-ovcima stornirao slanje računa? Vi ste se tu džaba podmetali deset godina. Kako? Da je parking Hermanov ili Plenkovićev, što mislite bi li im otprema računa zakazala?

Budite ozbiljni, molim vas. Ovo je stornirano za ere Milana Bandića, koji je govorio “nema džabe ni u stare babe”, ali parking nije stara baba - malo me podveo prijateljima, kako bi mogao u miru delati. Nadam se da će Senf srediti sve te stvari. Pa ovaj je grad pun ljudi kojima Partija, i bivša gradska vlast, ne naplaćuju baš ništa – a druge deru kao Musa jarca. Ja sam tu najmanji problem.

Retroaktivno se nećete moći namiriti?

Bojim se da ne. No što su se parkirali – parkirali su se, bar na meni, barem džabe. Ali možda Senf odluči zapapriti nekome tko je trebao slati račune, a nije to činio. Zavio bi ga u crno. Ali i poslao poruku da je družba družba a služba služba. I da nema besplatnog parkinga. Ako deru građane, koji nemaju, zašto bi pošteđivali one koji očito imaju?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.